Concert Trio Rosenberg în deschiderea Festivalului „Harmonia Cordis” Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 297 Vizualizări

Concert Trio Rosenberg în deschiderea Festivalului „Harmonia Cordis”

Festivalul Internaţional de Chitară „Harmonia Cordis” își deschide în această seară porțile celei de a a XIII-a ediții, cu o seară pe cinste în Cetatea Târgu-Mureș.

Considerat pe bună dreptate ca fiind  unul dintre cel mai mare festival de chitară din estul Europei, „Harmonia Cordis a cunoscut un succes notabil în precedentele ediţii prin atragerea de participanţi şi invitaţi din lumea muzicii clasice naţionale şi internaţionale.

Trio Rosenberg, capul de afiș al festivalului

Ediția din acest an a festivalului prezintă iubitorilor muzicii o surpriză frumoasă, unul dintre cele mai influente trio-uri de Django jazz ale lumii: Trio Rosenberg va concerta la Târgu Mureş, cu  mentiunea că Trio Rosenberg va concerta pentru prima oară în Romania. Invitatii festivalului din acest an vin din 11 țări: Olanda, Franța, Spania, Grecia, Ungaria, Rusia, Italia, Argentina, Venezuela, Austria,  și România.

”Prin organizarea acestui eveniment, principalul scop pe care îl urmărim este acela de a reuni iubitorii de chitară (fie că sunt studenți la conservator, elevi sau profesori de la liceele de muzică, fie tineri amatori pasionați de acest instrument) în jurul unor mari interpreți de chitară. Pentru publicul auditor, scopul este de a-l introduce în contextul cultural educativ oferit de spectacole de excepție (recitaluri de chitară solo) unde se interpretează piese noi, originale executate de cei mai buni maeștri din domeniu, de renume național și internațional. În consonanță cu celelalte obiective se află și obiectivul următor: prin spectacolele oferite de unii din cei mai renumiți artiști în domeniu urmărim de asemenea promovarea de standarde muzicale înalte în randul publicului ascultător și creșterea exigențelor de interpretare în randul publicului de specialitate. Cât despre publicul larg vizat, festivalul are  în vedere popularizarea instrumentului în plan socio-cultural, cu precădere în randul tineretului, atragerea și familiarizarea acestuia cu muzică de chitară și cu muzică clasică de calitate. Unul din mijloacele prin care ne propunem să facilităm realizarea acestui obiectiv este de a oferi acces liber tuturor spectatorilor la concertele ținute în cadrul festivalului”, a precizat Beke Istvan, directorul Festivalului International Chitara „Harmonia Cordis“

Prima zi de festival va debuta la ora 19:00 în Cetatea Târgu-Mureș cu recitalul susținut de Duo Tudor Gliga & Orosz Dávid (RO), urmat de Trio Rosenberg  (NLD):  (Stochelo Rosenberg- chitară solo, Nous’che Rosenberg- chitară ritmică, Nonnie Rosenbe-contrabas)

Intrarea este liberă. În caz de timp nefavorabil, concertul va avea loc la Sala mare a Palatului Culturii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE