Home / Slider / Parc de agrement nou, în pregătire în cartierul Belvedere

Parc de agrement nou, în pregătire în cartierul Belvedere

Distribuie

Portalul www.licitatiapublica.ro a anunţat luni, 6 august, că Primăria municipiului Târgu-Mureş a atribuit societăţii Astor Com SRL un contract în valoare de 1.209.535 lei, fără TVA, pentru achiziţia lucrărilor de execuţie pentru obiectivul de investiţie „Amenajare parc în zona centrală a cartierului Belvedere Târgu-Mureş – etapa 1”.

Potrivit sursei citate, la licitaţie au participat trei oferte, iar obiectul contractului „implică lucrări de amenajare a terenului, lucrări de instalaţii electrice, procurare şi montaj mobilier urban.”

Investiţia, realizată pe aproape 2 hectare

Proiectul tehnic al investiţiei a fost întocmit de către reprezentanţi ai societăţii SC Proiect SRL, document disponibil pe site-ul www.licitatiapublica.ro.

„Se dorește amenajarea unui teren de sport – baschet, handbal, minifotbal – cu amenajările aferente acestuia, teren de joacă pentru copii și alei pietonale si semicarosabile pentru accesarea amenajărilor

Zona de studiu este în suprafață de circa 2 hectare și cuprinde terenurile situate în zona centrală a cartierului Belvedere, conform planului de încadrare în zonă. Aceasta a fost reglementată urbanistic prin Planul Urbanistic Zonal aprobat, documentație prin care s-a definit ca unitate urbanistică un complex de locuit cu o subzonificare funcțională, respectiv de locuire, de dotări și de circulație. Terenurile care fac obiectul prezentului studiu sunt destinate prin PUZ, dotărilor, locuințelor colective, zonelor verzi peisagere, diferitelor amenajări specifice spațiilor publice de joacă și recreere. Terenul este în prezent nefolosit, cu denivelări accentuate, rezultate din sistematizarea căilor de circulație și din depozite ocazionale de pământ, fiind în proprietatea privată a municipiului. Acest teren este deservit de străzile Paris – legătură de pe Calea Sighișoarei, Viena, Lisabona și Luxemburg – care fac legătura cu restul cartierului. Forma terenului pe care se dorește amenajarea parcului este rotundă, iar străzile mai sus menționate reprezintă accese radiale în parc. Strada Praga este cea care înconjoară terenul viitorului parc”, se menţionează în proiectul tehnic.

Impact pozitiv asupra cartierului

Autorii proiectului tehnic au mai precizat că implementarea proiectului implică o revitalizare a cartierului rezidențial.

„Cartierul de locuințe, conform studiilor anterioare, va cuprinde circa 294 de locuințe individuale cu lucrările tehnico-edilitare aferente.

Până la momentul actual s-au realizat circa 100 de case individuale, rețele de utilități și căile de comunicație necesare asigurării condițiilor de trai decente locuitorilor din zonă. Tot în acest cartier s-au propus și realizat patru blocuri ANL a câte 20 apartamente fiecare. Acest ansamblu rezidențial se află în imediata apropiere a celui mai mare cartier – cartierul Tudor Vladimirescu – din oraș. În afara programului de locuire, se propune ca acest ansamblu să mai dispună de un nucleu central gândit ca zonă de dotări și agrement pentru comerț alimentar si nealimentar, alimentatie publică, spații de prestări servicii, învățământ preșcolar, unități sanitare și unități de cultură și cult”, se arată în proiectul tehnic.

Alte informaţii utile despre proiect, conform www.licitatiapublica.ro:

– Aleea principală de acces la amenajările propuse se realizează pe o lungime de 56,35 metri și lățime de 6 metri. Acesta beneficiază de borduri prefabricate de beton.

– Accesul autovehiculelor este permis doar periodic.

– Aleea este realizată din dale carosabile autoblocante prefabricate din beton vibropresat.

– Pe latura dreaptă a aleei se realizează o rigolă circulabilă de scurgerea apelor uzate.

– Din această alee se accesează, prin intermediul a două alei pietonale, terenul de sport (pe partea stângă) și terenul de joacă (pe partea dreaptă). Se mai amenajează o suprafață pietonală – la capătul aleii principale de acces, în partea stângă – pe care se instalează şase suporți de biciclete.

– Iluminatul aleei principale se realizează cu un număr de patru stâlpi de iluminat ormanetal de 4 metri înălțime, montați pe marginea aleei în zona verde. Corpurile de iluminat sunt prevăzute cu surse LED de 38W.

– Intrarea principală în parc va fi iluminată cu corpuri încastrate în pardoseală, cu surse LED.

– Acesta este un teren multifuncțional pe care se pot practica mai multe tipuri de sport: baschet, hadbal sau minifotbal.

– Terenul de sport se desfășoară pe o suprafață de 583,65 metri pătraţi. Forma acestuia este al unui arc de cerc de 45º cu lățimea de 15,5 metri. Acest teren beneficiază de un coș de baschet în partea nordică și de o poartă de hadbal/minifotbal în partea opusă (sudică).

– Finisajul ales pentru această suprafață este tartanul turnat, de diferite culori: verde închis în jurul suprafeței de joc și verde deschis pe suprafața de joc. Tartanul este o mixtură de rășină poliuretanică și granule din cauciuc, cu elasticitate mare şi cu o înaltă rezistență la intemperii, radiații UV, ape meteorice, frecare cu pantofii sport etc. Tartanul nu se deformează, nu își schimbă culoarea, ci își menține proprietățile indiferent de condiţii.

Alex TOTH

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.