Home / Recomandări zi de zi / Recomandări pentru o vacanţă în siguranţă

Recomandări pentru o vacanţă în siguranţă

Pentru ca zilele libere din vacanţă să fie petrecute în siguranţă, poliţiştii mureşeni recomandă tuturor cetăţenilor să ţină cont de un set de sfaturi, pe care le redăm în rândurile de mai jos:

– Manifestaţi atenţie ridicată faţă de bunurile personale, mai ales în zonele aglomerate (ştanduri, piscine, alte locuri de relaxare întâlnite în zonele montane sau la mare)!

– Nu vă lăsaţi bunurile nesupravegheate, în diferite zone de agrement, nici pentru o secundă! Infractorii oportunişti pot profita de neglijenţa dumneavoastră!

– Faceţi-vă o obişnuinţă în a păstra în portmoneu doar suma de bani necesară pentru cheltuielile curente! În nici un caz, să nu păstraţi codul PIN al cardului, lângă acesta!

– Nu postaţi pe reţelele de socializare date cu privire la programul dumneavoastră de vacanţă! Infractorii sunt prezenţi şi în mediul virtual, de unde îşi pot culege informaţiile necesare pentru săvârşirea actelor infracţionale (adresa potenţialelor victime, programul de vacanţă, etc.! Selectaţi cu grijă informaţiile pe care le postaţi online!

– Ţineţi cont de faptul că lumea virtuală este un spaţiu public! Aţi spune oricui unde locuiţi, unde şi când mergeţi în vacanţă, unde învaţă copilul dumneavoastră…?

– Grăbiţi-vă încet, pentru a ajunge în siguranţă la destinaţiile dorite! Adaptaţi viteza la condiţiile de drum şi trafic! Respectaţi viteza legală de deplasare! Nu uitaţi, alcoolul ucide! Nu-l urcaţi la volan!

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

REPORTAJ. Cum s-a schimbat viața mureșencei Carmina Cotfas, Miss Universe România 2021

Născută în data de 22 aprilie 2001, la Târgu Mureş, Miss Universe România 2021, pe …