Finanţări pentru proiectele tinerilor fermieri Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 320 Vizualizări

Finanţări pentru proiectele tinerilor fermieri

Directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Mureş, Daniela Teodora Lupei, prezintă în mini-interviul următor, cele mai proaspete informaţii despre submăsurile din Ghidul Solicitantului PNDR 2014-2020.

Reporter: Submăsura 6.1 – instalarea tinerilor fermieri s-a deschis. Care este valoarea alocării financiare de care se va beneficia în urma accesării acesteia şi ce noutăţi aduce?

Daniela Teodora Lupei: Finanțarea proiectelor tinerilor fermieri prin Submăsura 6.1 din cadrul PNDR 2020 se poate realiza după deschiderea sesiunii de cereri de proiecte, spre finalul lunii iulie 2018. Fondurile totale disponibile la nivel naţional pentru finanțarea proiectelor tinerilor fermieri sunt, conform alocării propuse în cadrul Comitetului de Monitorizare pentru PNDR organizat în 26 iunie 2018, de 11 milioane de euro.

Rep.: Până la ce data se pot depune proiectele?

D.T.L.: La acest moment, nu este stabilită perioada de depunere a cererilor de finanțare pentru Submăsura 6.1, intervalul de depunere se va regăsi în anuntul de lansare a sesiunii, care va fi publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.info.

Rep.: În ceea ce priveşte sectorul zootehnic, ramura legată de creşterea ovinelor, ce măsuri se pot accesa?

D.T.L.: Pentru a obține finanțare în sectorul zootehnic, solicitanții de fonduri europene au la dispoziție Submăsurile 4.1 „Investiții în exploatații agricole”, 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, iar pentru investiții în procesare pot accesa Submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiții în prelucrarea/ comercializarea și/ sau dezvoltarea de produse agricole” din cadrul PNDR 2020.

Rep.: Ce alte noutăţi sunt în această perioadă despre care consideraţi că este necesar să afle fermierii?

D.T.L.: Condițiile generale de depunere nu s-au schimbat față de sesiunile din anul precedent, însă vor exista câteva clarificări suplimentare în ceea ce privește pragurile de calitate sau acordarea punctajului aferent fiecărui criteriu de selecție. Pentru această sesiune de primire a cererilor de finantare, se va pune accent pe investițiile complexe, se va puncta suplimentar asocierea și cooperarea și solicitanţii din teritoriul ITI Delta Dunării vor putea depune proiectele în cadrul sesiunilor deschise la nivel naţional, cu respectarea Strategiei ITI. Vă multumim pentru interesul acordat Programului Național de Dezvoltare Rurală.

A consemnat Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE