FOTO: „Târgul Băilor”, la un nou moment de sărbătoare Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 484 Vizualizări

FOTO: „Târgul Băilor”, la un nou moment de sărbătoare

Primăria și Consiliul Local al comunei Ideciu de Jos a organizat duminică, 5 august, o nouă ediție a „Târgului băilor sărate și al nămolului mineral”, eveniment de tradiție desfășurat în prima duminică a lunii august.

Deschiderea oficială s-a bucurat de prezența oficialităților locale și județene în frunte cu primarul comunei Ideciu de Jos Lucian Feier Lăurean,prezent pe scenă alături de Dragoş Nedelcu Sava, viceprimarul comunei Ideciu de Jos, Ovidiu Tudor Ilieș, consilier județean, Grigore Huza, primarul comunei Șincai, Sorin Pădurean, primarul comunei Petelea, Zaharie Șular, primarul comunei Vătava, Mircea Mariș, primarul comunei Suseni și  Ionuț Cengher, secretar general PNL Mureș.

Deschiderea a fost făcută de tinerii soliști Raluca Borda, Loredana Pop, Andrada Dâmba și Diana Tișe care au interpretat Imnul Național al României.

„În acest an special trebuie să conștientizăm mesajul care ni la transmis Marea Unire din urmă cu o sută de ani. Acest act istoric a marcat istoria acestei țări, mesajul transmis nou fiind cel de unitate  prin care putem deveni mai buni, mai mari, mai puternici, dar principala condiție este aceea că trebuie să fim uniți. Primii care trebuie să dea acest exemplu de unitate suntem noi cei din funcțiile de conducere, primari, viceprimari, consilieri locali și județeni. La această ediția am avut alături pe scenă primari din comunele învecinate, primari care sunt alături de mine. Suntem oameni, suntem prieteni și ne ajutăm întotdeauna și ne sfătuim. Aceste lucruri reprezintă cheia realizărilor în comunitățile care le reprezentăm. Le mulțumesc că au fost și sunt în continuare alături de noi la sărbătoarea tradițională a comunei Ideciu de Jos și sper din tot sufletul să fie în continuare cu inima deschisă față de comuna noastră.”, a precizat Lucian Feier Lăurean, primarul comunei Ideciu de Jos.

Îndemn pentru tineri

„Împărtășesc bucuria de a fi prezent în mijlocul celor din comuna Ideciu deJos deoarece și eu sunt de loc de pe Valea Mureșului și simt foarte aproape zona Ideciu. Am amintiri foarte plăcute din copilărie, în special de zona acestor băi sărate. În zonă există un potențial extraordinar.Mă bucur să văd foarte mulți tineri, ei sunt o valoare, oameni care, deși au plecat  se întorc în locurile natale. Le spun să aibă încredere în comunitatea din care fac parte, în locul de naștere, chiar dacă pe unii viața ia dus spre alte locuri îndepărtate. Să vină să investească fără nicio frică.Comuna și comunitatea de aici de asta are nevoie, de oameni tineri, de oameni curajoși, de oameni care își dedică energia pentru dezvoltarea comunității” – Ovidiu Tudor Ilieș, consilier județean

„Doar uniți putem face lucrurile să fie mai bine”

„Marea Unire ne-a unit atunci la 1 decembrie 1918 la Alba Iulia, făcută de oameni de vază, oameni liberali care au fost în fruntea țării și care au făcut această unire. Dacă facem o comparație cu ce avem astăzi am spune că nu merităm acest lucru.Pentru acest lucru, nouă și tuturor locuitorilor acestei zone ne trebuie curaj, ne trebuie unitate, să spunem adevărul în față, chiar dacă acesta doare, el trebuie spus.Unitatea românilor este cea mai importantă, doar uniți putem face lucrurile să fie mai bine, lucrul bine făcut pas cu pas. Am venit la acest festival cu un gând bun, un gând de pace, de solidaritate și prietenie. Am lucrat aici la Ideciu la băi, poate unii dintre cei de aici nu știu asta, o parte din mine mi-am lăsat-o aici. Azi, sunt vecini cu cei de aici peste Mureș, poate în viitor vom construi și un pod pentru a putea unifica cele două comune. Dragi ideceni, să fiți uniți, să aveți curaj, să fiți alături de primarul vostru, de viceprimar, să-i susțineți pentru că doar împreună veți putea dezvolta comuna. Ideciu de Jos chiar merită să fie dezvoltată, la fel cum merită și Suseniul, comuna care o conduc” – Mircea Mariș, primarul  comunei Suseni

„Aici trăiesc niște oameni tare faini”

„Mă bucur să fiu prezent la acest târg al băilor de la Ideciu, loc unde sunt prezent aproape săptămânal, nu doar pentru că sunt prieten cu domnii primar și viceprimar ci pentru că aici trăiesc niște oameni tare faini.Vin aproape săptămânal pentru că sunt foarte aproape de aceste locuri. Podul de care spunea primarul Mircea Mariș din Suseni ar fi bine dacă ar face parte din centura Reghinului,  dar pentru asta ne trebuie oameni în administrație. Proiectele primarului din Ideciu de Jos le cunosc, sunt multe, sunt utile și știu că fiecare din locuitorii comunei ar mai avea câte o idee, dar nici Dumnezeu nu a făcut lumea în două zile. Domnul primar are doi ani de mandat, eu sper să mai stea cel puțin patru mandate ca să poată să-și pună în aplicare toate ideile. Majoritatea oamenilor s-au săturat să tot fie mințiți, batjocoriți de niște oameni care cred că ne mai pot cumpăra cu o găleată și cu un kil de ulei. Să ne dea Dumnezeu gândul cel bun la toți în vremurile ce vor veni” – Ionuț Cengher, secretar general PNL Mureș.

Premierea seniorilor și a elevilor merituoși

Momentul de deschidere al târgului băilor a continuat cu premierea cuplurilor de aur și a elevilor merituoși din comună. Au primit aplauzele publicului familia Alexandru și Gizela Gergely răsplătiți pentru împlinirea a 50 de ani de căsnicie.

„Viața care am avut-o împreună cu soțul meu a fost și cu bune și cu rele. Doresc la toată lumea să apuce vârsta mea precum și anii noști de căsătorie. Mulțumim pentru acest cadou oferit și sănătate la toată lumea”, a spus emoționată Tanti Gizi.

A urmat premierea celor mai meritoși elevi ai Școlii Gimnaziale Ideciu de Jos, Delia-Iulia Szőcs -Premiul 1, Diana Mihaela Fola-Premiul 2 și Nadia Medina Sava-Premiul 3, la Clasa VI-a, Raluca Camelia Coadă-Premiul 1, Mirela Denisa Colcer-Premiul 2, Raul Valentin Cristea-Premiul 3 la Clasa VII-a și Lucian Endre  Szőcs –Premiul 2 și Loredana Pop-Premiul 3, la Clasa VIII-a.

„Doresc să felicit elevii Școlii Generale din Ideciu de Jos care au fost premiați în acest an , să-i încrujăm, atât pe ei cât și pe ceilalți care nu au fost premiați. Le urăm succes, iar dacă anul viitor au ambiție, mi-aș dori să consum măcar jumate din bugetul acestui târg pentru premii. Îi felicit pe toți, sunt elevi frumoși, talentați ai comunei noastre și le urez succes în continuare. Sunt sigur că și la ediția de anul viitor îi vom putea premia”, a spus primarul comunei Ideciu de Jos.

Program artistic bogat

Programul artistic a adus pe  scena târgului  Ansamblul „Doina Mureșului”, Ansamblul „Floare de nu mă uita” condus de Minodora Mureșan, Corul „Flori de sare” din Ideciu de Jos, Ansamblul Mugurelu”, Ansamblul „Zestrea Ideciului”, rapsodul popular Mihai Moldovan și soliștii Alexe Danc, Doru Pop, Diana Tișe, Bianca Pop, Cristian Oltean, Andrada Dâmba. Invitații speciali ai spectacolului au fost soliștii Alexandru Pop, Ghiță Muntean și Georgiana Lobonț. Prezentatorul spectacolului artistic a fost Radu Moș, protagonistul momentelor vesele din cadrul spectacolului care s-a terminat cu tradiționalul foc de artificii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE