Share

Home / Administratie / În curând, patru noi spaţii moderne de recreere în Târgu-Mureş!

În curând, patru noi spaţii moderne de recreere în Târgu-Mureş!

Mai multe parcuri din Târgu-Mureş intră, în curând, într-un amplu proces de reparaţii şi modernizare. Primăria municipiului Târgu-Mureş derulează zece proiecte de investiţii, în urma cărora mai multe parcuri din diverse zone ale oraşului vor fi modernizate. Echipate cu mobilier la standarde europene, aranjate pe categorii de vârstă, locurile de joacă devin cu certitudine atracţia copiilor.

În scurt timp va demara procesul de modernizare a unor spaţii de joacă, în mai multe cartiere din oraş, între care: Tudor, Unirii, Mureşeni.

Caracteristici principale ale proiectului şi ale construcţiei. Aşa cum am arătat mai sus, proiectul propune construirea unui complex de joacă pentru copii, format din două ansambluri identice care, la rândul lor, cuprind trei zone distincte pentru copii de diferite vârste:

Categoria 1-3 ani (copii care încep să îşi dezvolte abilităţile locomotorii şi care au nevoie de ajutorul părinţilor sau a supraveghetorilor în timpul activităţilor sale);

Categoria 3-7 ani (copii care deja îşi pot controla mişcările relativ bine, dar care pot avea nevoie de ajutorul părinţilor sau a supraveghetorilor în timpul activităţilor sale);

Categoria 7-12 ani (copii al căror proces de joacă e alcătuit din mai multe elemente de ridicare în forţă).

Zona de joacă pentru categoria 1-3 ani va avea o intrare alcătuită dintr-o rampă din lemn, care va urca până la cota + 0,8 metri, de unde porneşte un podea în două niveluri, cu o treaptă pana la cota + 0,95 metri, de pe care se face accesul la un tobogan mic, pe care copiii vor coborî. Zona va mai fi echipată cu un iluminator bombat din plexiglas.

Zona de joacă pentru categoria 3 – 7 ani va avea două urcări, una cu scară din lemn cu balustrada din ţeavă metalică, care urcă până la un palier de lemn cu cota de + 1,5 metri, şi alta cu scară căţărătoare din plasă cu ochiuri 20 x 20 centimetri, din frânghie cu inserţii din oţel, care urcă până la un palier cu cota + 1,25 metri, şi se leagă cu celalalt, printr-un pod suspendat din lemn şi frânghii. Coborârea se face printr-un tobogan cu înălţimea de 1,5 metri.

Zona de joacă pentru categoria 7-12 ani va avea cinci intrări-ieşiri alcătuite din căţărători de diferite tipuri, cum ar fi scara din ţeava metalică cu formă arcuită, ţeavă metalică verticală de coborâre, perete pentru alpinism şi scări metalice verticale. Mişcarea pe orizontală se va face prin intermediul palierelor din lemn cu denivelări, a scărilor din ţeavă metalică, pe care se pot deplasa atât în picioare cât şi agăţat, pânza de păianjen alcătuită din frânghii cu fir din oţel acoperit cu textil. Zona va mai fi echipată şi cu un tobogan tip spirală, care va coborî de la cota + 1,8 metri.

În ceea ce priveşte siguranţa în exploatare, în proiect şi în construcţie se regăsesc trasee şi căi de evacuare optime, sunt prevăzute pardoseli antiderapante, borduri rotunjite, borduri din cauciuc în zonele destinate locurilor de joacă pentru copii, pante care se încadrează în nivelurile maxime admise. Obiectele independente vor fi încastrate în fundaţii. S-au prevăzut, de asemenea, pante de scurgere a apelor meteorice; materiale durabile corespunzătoare care nu emit radiaţii nocive pentru utilizatori.

„Primăria municipiului Târgu-Mureş rămâne în continuare deschisă şi receptivă la dorinţele târgumureşenilor, oferindu-le momente plăcute, de relaxare, atât copiilor, cât şi părinţilor şi bunicilor. Considerăm că prin investiţiile pe care primăria le derulează pe raza oraşului vom spori gradul de confort, siguranţă şi relaxare spre beneficiul şi plăcerea locuitorilor”, a declarat Claudiu Maior, consilierul primarului.

(Redacţia)

 

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

UMFST Live: Cosmetologia – o știință la granița dintre farmacie și frumusețe

Șefa Disciplinei Tehnologie Farmaceutică și Cosmetologie din cadrul Facultății de Farmacie a Universității de Medicină, …

Share
Share