Şi persoanele cu dizabilităţi practică arte marțiale! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 415 Vizualizări

Şi persoanele cu dizabilităţi practică arte marțiale!

Municipiul Târgu-Mureș va fi duminică, 12 august, gazda Competiției Internaționale de arte marțiale pentru persoane cu dizabilități „Romanian Open”, organizat de Clubul Sportiv Tiger Budo, Sensei Traian Dumbrăvean 4 DAN, în colaborare cu I-Karate Global (Inclusive Karate Federation, IFK) reprezentat de Eric Bortels 6 DAN.

Competiția este destinată persoanelor cu dizabilități (fizice și/sau intelectuale) care practică un stil de artă marțială pentru probele de kata si kumite individual, kata și kumite pereche și kata echipă sau cu arme.

Sportivi din patru ţări

Pe plan internațional, dezvoltarea incluziunii persoanelor cu dizabilități prin sport a cunoscut un tot mai mare interes date fiind rezultatele obținute. Reprezentanții I-karate Global consideră că „prin principiile karate-ului promovăm integrarea copiilor, a tinerilor și a adulților cu nevoi speciale, nu numai în artele marțiale, ci mai ales în viața de zi cu zi. Acest lucru îi ajută să își construiască încrederea în sine și respectul de sine, oferindu-le, totodată, ocazia de a uimi lumea din jurul lor cu abilitățile și punctele forte”.

„Până în momentul de față au răspuns invitației noastre sportivi din Belgia, Ungaria, Slovacia şi, bineînțeles, România. Suntem foarte entuziasmați in legătură cu această competiție și ne-am dori să vină cât mai multe persoane, mai ales persoane cu dizabilități sau părinți care au copii cu dizabilități pentru a vedea ca există șanse și activități sportive din ramura artelor marțiale destinate și lor. Trebuie să lucrăm cu ce avem deja și să ne îmbunătățim calitatea vieții așa cum putem fiecare”, a declarat Sensei Traian Dumbrăvean.

Cei care doresc să urmărească competiția sunt bineveniți începând cu ora 13.00 la sala de karate din Complexul Sportiv „Prodcomplex”. Intrarea este gratuită.

(Redacţia)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE