Home / Cultură / Moment de sărbătoare pentru toți chiherenii și urisenii

Moment de sărbătoare pentru toți chiherenii și urisenii

Familiile Vasile Oltean din Chiheru de Jos, Gheorghe-Sorin Bogdan din Chiheru de Sus, Iuliu Moldovan din Urisiu de Jos și Ioan Șerdean din Urisiu de Sus, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Comunei Chiheru de Jos organizează în perioada 18-19 august o nouă ediție a „Zilele Comunei Chiheru de Jos”, eveniment găzduit pe terenul de sport dintre Chiheru de Jos și Chiheru de Sus.

Deschiderea sărbătorii comunei va avea loc sâmbătă, 18 august printr-o paradă-concurs a perechilor de cai.

„Îi așteptăm pe toți chiherenii și urisenii în costume populare, pregătiți de joc, la o întâlnire de revedere însoțită de acordurile tradiționale ale orchestrei conduse de maestrul profesor Puiu Râmba începând cu ora 16:00. Spre seară, la Căminul Cultural din Chiheru de Jos se va organiza o seară de dans-discotecă de excepție”, a precizat Eremia Pop, primarul comunei Chiheru de Jos.

Duminică, 19 august, ora 10:00 lumea este invitată să asiste la Sfânta Liturghie, urmată de Parastastul de obște la ora 12:oo, iar de la 14:00 vor continua festivitățile pe terenul de sport cu un TEDEUM urmat de cuvântul organizatorilor.

„În cadrul festivităților se vor acorda „Diplome de Fidelitate” cuplurilor din comună care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Programul artistic al zilei va fi asigurat de orchestra condusă de maestrul profesor Puiu Râmba alături de interpreți locali și artiști invitați din Mureș și Cluj. Toți iubitorii acestor meleaguri sunt așteptați împreună cu rude, prieteni și apropiați. În cadrul sărbătorii comunei vor fi organizate diferite concursuri, Cel mai bun caș, Cea mai bună slănină, Cel mai gustos popricaș, Din cămara toamnei (murături), Felul de mâncare principale tradiționale, Deserturi specifice (gogoși, scorușe, clătite, pancove). Organizatorii, chihereni și uriseni, avem convingerea că, cei care nutresc sentimente deosebite față de aceste meleaguri , împreună cu rudele, apropiații și prietenii lor,  vor onora cu prezența pentru a fi împreună la această întâlnire de suflet care se va încheia cu un frumos foc de artificii”, a precizat primarul Eremia Pop.

Citeste si:  Placheta Eminescu, acordată de Ziua Culturii Naționale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noi reguli anti COVID-19 în școli

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a explicat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, motivaţiile care …