Share

Home / Slider / Tabără de vară la Lunca Bradului

Tabără de vară la Lunca Bradului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, s-a desfășurat în perioada, 8-9 august, tabăra de vară din cadrul Asociației „Sfântul Stelian” din Lunca Bradului organizată de părintele Vasile Sorin Burian, parohul Parohiei Ortodoxe Lunca Bradului, județul Mureș. La această tabără au participat 18 copii din parohiile de pe valea Mureșului: Luieriu, Săcalu de Pădure, Idicel Sat, Idicel Pădure, Vătava, Rușii-Munți, Sebeș, Pietriș, Deda, Filea, Bistra Mureșului și Ciubotani.

Deschiderea taberei a avut loc în data de 8 august în biserica din Lunca Bradului unde după o rugăciune de binecuvântare, părintele Vasile Burian a prezentat celor prezenți, copii, părinți și preoți, programul, rolul și scopul taberei. În acest sens, s-a subliniat faptul că această tabără de două zile reprezintă pentru copiii participanți o recompensă pentru rezultatele bune și foarte bune la învățătură pe care le au avut în anul școlar. După ce copiii au fost cazați și luați în primire de părintele Vasile au început activitățile propuse pentru această tabără de vară.

În prima zi, 8 august, copiii au vizitat fabrica de lemn și muzeul etnografic din Lunca Bradului.

Ziua a doua, 9 august, a constat într-o excursie în care copiii au vizitat: Mănăstirea „Sfântul Ilie” din Toplița, Mănăstirea Moglănești, biserica romano-catolică din Ditrău, Lacu Roșu, Cheile Bicazului și barajul de acumulare Bicaz.

Tabăra de vară din Lunca Bradului se încadrează în planul activităților grupului cultural-religios al Protopopiatului Ortodox Reghin, al centrului de desfășurare al activităților din Bistra Mureșului, coordonat de părintele Sergiu Andone.

Pr. Cosmin MAFTEI

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Liberalii din Mureş, start la strângeri de semnături pentru Klaus Iohannis

Preşedintele PNL Mureş, senatorul Cristian Chirteş, a anunţat vineri, 16 august, că liberalii mureşeni şi-au …

Share
Share