Home / Agricultura / Controale la faţa locului pentru Cererile Unice de Plată

Controale la faţa locului pentru Cererile Unice de Plată

Distribuie

Conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Mureş informează că, în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) nr. 24/23 ianuarie 2018, desfăşoară în această perioadă controlul la faţa locului pentru Cererile Unice de Plată eşantionate la controlul pe teren în cadrul Campaniei 2018. În ce privește controlul aferent al unor obligații specifice, acesta va avea loc în iarnă sau în primăvara anului următor.

Detalii despre controale

Scopul controalelor pe teren este de a verifica, pe un eşantion de cereri, condiţiile de acordare a sprijinului financiar. Eșantionul de control la nivel național conține un număr de 73.203 de dosare selectate pentru verificare, cu un număr de 885.250 de parcele, pentru o suprafață de 2.075.633 de hectare

„Scopul verificărilor la fața locului este acela de a controla condiţiile în care se acordă ajutorul în conformitate cu articolul 37 al Regulamentului UE 809/2014 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului UE 1306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte sistemul integrat de administrare măsurile de dezvoltare rurală şi ecocondiţionalitatea, mai exact verificarea fiecărei parcele declarate: eligibilitate, localizare, suprafaţă şi aspecte privind utilizarea/acoperirea terenului. Fiecare verificare la fața locului va fi obiectul unui raport de control conform articolului 41 al Regulamentului UE 809/2014 ce permite revizuirea detaliilor verificărilor efectuate și întocmirea concluziilor privind conformitatea cu criteriile de eligibilitate, angajamentele și alte obligații”, a precizat Ovidiu Săvâşcă, director executiv al APIA Mureş.

Fermierii, rugaţi să coopereze

Pentru respectarea termenului stabilit privind finalizarea controalelor pe teren, un număr de 738 de funcționari, inspectori din cadrul serviciilor control pe teren și inspecții ale Centrelelor judeţene APIA se vor afla pe teren având program normal de lucru, în zilele de 16 şi 17 august, cu recuperarea timpului lucrat, în condiţiile legii.

„Rugăm fermierii să colaboreze în această perioadă cu specialiștii APIA pentru a realiza programul de verificare stabilit. De asemenea dorim să mulțumim pe această cale tuturor pentru înțelegere și sprijin”, a mai transmis directorul executiv al APIA Mureş.

Sandu TUDOR

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Servicii de cantină socială achiziționate de Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș

Distribuie Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș, în calitate de autoritate contractantă, anunță operatorii economici …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.