Home / Sport / România – Suedia în „optimile” Mondialelor de handbal junioare

România – Suedia în „optimile” Mondialelor de handbal junioare

Distribuie

Reprezentativa de handbal junioare a României a câștigat grupa A din cadrul primei faze, cea a grupelor, la Campionatul Mondial din Polonia. După semieșecul surpriză din penultimul joc în cadrul grupei, 19-19 cu Angola, pentru a încheia pe primul loc „tricolorele” aveau nevoie de o victorie împotriva Germaniei. Au reușit acest lucru după un joc controlat de echipa antrenoarei Carmen Amariei. România a condus la pauză cu 11-8 și și-a păstrat acest avantaj până la final, câștigând cu 20-17. Jucătoarea mureșeană Andreea Târșoagă a fost principala marcatoare în acest meci, cu 6 goluri reușite, în timp ce coechipiera sa de la echipa de club de la CS Olimpic Târgu-Mureș, Monica Bărăbaș a încheiat primul meci fără gol înscris.

Traseu aparent favorabil

România a încheiat așadar grupa cu patru victorii și un rezultat de egalitate, cu un golaveraj 126-95, fiind singura echipă care a primit sub 100 de goluri în cele cinci partide disputate. Cele mai multe goluri înscrise le are Coreea de Sud, câștigătoarea grupei D, cu cinci victorii și un golaveraj 198-145, fiind în mod surprinzător și a doua cea mai slabă apărare dintre cele 16 echipe calificate. „Tricolorele” vor întâlni în „optimile” de finală miercuri, 15 august, de la ora 17.15 (ora României), ocupanta locului 4 din grupa B, Suedia.

„Avem un culoar bun. Suedia eeste o echipă modestă, după care putem întâlni Rusia, pe care am cam bătut-o în ultima vreme. În privința fetelor noastre, Andreea și-a revenit excelent după o accidentare și acum este cea mai bună jucătoare a României. Despre Moni, deși este căpitanul echipei, e mai degrabă chinuită. A jucat până acum mai mult inter dreapta, post pe care nu se simte deloc bine, iar cu Germania a intrat târziu în joc”, a fost caracterizarea avizată a antrenoarei lor de la CS Olimpic, acum CSM Târgu-Mureș, Mihaela Evi.

Pentru această ediție echipa și-a propus o clasare pe podium și după felul în care a evoluat pare capabilă de a realiza această performanță. În unele jocuri se pare că și-au dozat efortul și a odihnit unele componente de bază.

 

 

De asemenea, verificati

CSM Târgu Mureş continuă promovarea sportului în școli

Distribuie CSM Târgu Mureș continuă să încurajeze practicarea sportului în rândul tinerilor, aducând bucuria baschetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.