Futsalul, adoptat și la feminin, dar cu semne de întrebare Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 152 Vizualizări

Futsalul, adoptat și la feminin, dar cu semne de întrebare

Înființată în urmă cu doar un an, reprezentativa de futsal feminin a României pregătește prima campanie de calificare pentru preliminariile primei ediții a Campionatului European de futsal feminin, care va avea loc în 2019. Echipa a susținut în zilele trecute primele două jocuri amicale, ambele cu echipa Republicii Moldova, la Complexul Sportiv „Alexia” din Chișinău. Primul joc s-a încheiat la egalitate, scor 5-5. Moldovencele s-au desprins la două goluri cu reușitele lui Caraman și Ciobanu în minutele 13 și 15 și au intrat la pauză cu avantaj de un gol după cel de 3-1 reușit de Musteață în minutul 17. Golurile României din prima parte au fost înscrise de Roxana Ion, în minutele 16 și 19, ambele din lovituri de la 10 metri.

Aceeași Roxana Ion, care evoluează în Italia, la Italcave Real State a reușit egalarea în minutul 23, dar gazdele au trecut din nou la conducere la dubla lui Ciobanu din același minut 23. Mureșeanca Barabasi Kinga (nr 13 în foto), care evoluează acum la Vasas Femina Odorheiu Secuiesc reușit egalarea la 4 în minutul 32 și România a preluat conducerea cu golul jucătoarei CSM Târgu-Mureș Lucia Meleacă (nr 9) din minutul 37. Victoria a fost ratată deoarece Moldova a egalat dintr-o lovitură de la 10 metri transformată în ultimul minut de Prisăcari.

 

Probleme vor apărea la „schimbarea de mediu”

Româncele s-au impus în schimb la limită în cea de-a doua întâlnire, disputată joi, scor 3-2. Golurile „tricolorelor au fost înscrise de Nina Anca (Fair-Play București), de două ori și Papp Szidonia (Heniu Prundu Bârgăului). 

Echipa noastră va participa în preliminariile Europenelor în Grupa 1 principală, alături de Italia, Polonia și Spania. Primele meciuri oficiale ale naționalei feminine de futsal a României vor avea loc în perioada 11-16 septembrie. Una dintre principalele probleme care se pune în cazul fotbalului feminin, generalizat, este aceea că toate jucătoarele provin de la echipe unde evoluează pe gazon, pe teren mare, iar evoluția lor poate fi influențată și va fi cu siguranță din momentul în care acestea trec practic de la o disciplină la alta. Cum pot supraviețui două echipe care se bazează pe același nucleu de jucătoare? Aceasta este întrebarea, într-o perioadă în care criza fotbalului românesc este și așa una profundă.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE