Premiu pentru selfie cu un monument istoric din județ: ocazie bună la AWAKE Cultură
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 271 Vizualizări

Premiu pentru selfie cu un monument istoric din județ: ocazie bună la AWAKE

Pentru a promova cele peste 1.000 de monumente istorice din județul Mureș în Anul European al Patrimoniului Cultural, Consiliul Județean Mureș a lansat la începutul lunii un concurs al cărui premiu principal este o minivacanță, au anunțat reprezentanții CJ Mureș pe pagina lor de Facebook.

Tema generală a concursului este „Patrimoniul cultural al judeţului Mureş”, iar acesta se va desfăşura pe două secţiuni, „Selfie cu un Monument” şi „Patrimoniul cultural material şi imaterial al judeţului Mureş” în perioada 3-31 august. În cadrul fiecărei secţiuni juriul de specialitate va selecta 30 de fotografii care vor fi apoi expuse publicului la Palatul Culturii din Târgu-Mureş, în expoziţia „Sharing Heritage”, în luna septembrie. Participanții trebuie să trimită fotografiile pe adresa de e-mail sharingheritage@palatul-culturii.ro sau sharingheritage@kulturpalota.ro cu subiectul „pentru concurs”.

Premii în bani, dar și vouchere

Astfel, pentru Secţiunea „Selfie cu un Monument” participantul trebuie să realizeze o fotografie de tip selfie cu un monument arhitectural de pe raza judeţului Mureş, aflat în lista patrimoniului cultural naţional – castele, cetăţi, turnuri, biserici, case comemorative sau memoriale, muzee, palate, iar fotografia trebuie realizată în aşa fel încât monumentul să poată fi identificat. În această secțiune, Premiul I va primi un weekend pentru două persoane la Sovata, Premiul II, un permis de acces de zi pentru două persoane la Centrul Welness Apollo din Sângeorgiu de Mureş, Premiul III, o cină romantică pentru două persoane la Castelul Haller.

Pentru Secţiunea „Patrimoniul cultural material şi imaterial al judeţului Mureş” fotografiile pot scoate în evidenţă orice element ce ţine de patrimoniul cultural material şi/sau imaterial al judeţului Mureş, respectiv, clădiri monument, obiceiuri şi tradiţii populare, costume populare. Aici premiile sunt în bani, Premiul I fiind de 1.500 de lei, Premiul II de 1.000 lei, iar Premiul III de 500 de lei.

Aveți ocazia să faceți pozele necesare la AWAKE

„Județul Mureș este un județ multicultural și cu un Patrimoniu Cultural foarte bogat, iar pentru noi este deosebit de important să atragem turiști, să promovăm județul. Am lansat un concurs de fotografii Sharing Heritage pentru a încerca de a pune în valoare aceste valori culturale și astfel am lansat avem secțiuni și chiar cu această ocazie poate reușiți să faceți câteva selfie-uri sau poze interesante.” a declarat Peter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, la o conferință de presă dedicată festivalului AWAKE de la Gornești.

Regulamentul concursului și criteriile de eligibilitate ale fotografiilor le puteți consulta on-line pe paginile web www.palatul-culturii.ro și www.cjmures.ro.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE