Home / Cultură / „Din Băla de pe Câmpie”, lansat în fața consătenilor de Maria Sântean Faghiura

„Din Băla de pe Câmpie”, lansat în fața consătenilor de Maria Sântean Faghiura

Distribuie

Solista de muzică populară Maria Sântean Faghiura a avut parte miercuri, 15 august de două momente de bucurie în fața consătenilor din Băla cu prilejul sărbătorii dedicate Centenarului Marii Uniri organizată de Primăria și Consiliul Local Băla.

Prima bucuria a fost cea prin care a primit titlul de „Cetățean de Onoare” al comunei Băla, completată cu lansarea celui mai noi disc intitulat sugestiv „Din Băla de pe Câmpie”

„În anul 2000 Maria Sântean Faghiura, Uțica cum îi spune lumea în satul natal , solistă a Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul” din Târgu-Mureș, apărea în fața publicului alături de fratele ei Teodor Sântean cu albumul „Oamenii cu drag ne-asculte” , un album de mare succes. De această dată, Maria Sântean Faghiura vine în întâmpinarea iubitorilor de cântec popular, în speță ai cântecului și melosului din Câmpia Transilvaniei cu un nou album intitulat „Din Băla de pe Câmpie”, titlu ce ne sugerează și de această dată  că sursa de inspirație a reprezentat-o frumosul și veșnicul nostru sat de pe Câmpie, în cazul nostru satul Băla, satul unde Uțica a văzut lumina zilei. Ascultând acest album veți observa  cât de bine reprezintă  Uțica frumusețea oamenilor din acest sat, o frumusețe fizică exterioară  accentuată de albul imaculat al costumelor populare cusute discret cu motive negre, dar mai ales frumusețea interioară a acestora, cu înțelepciunea și bunătatea lor sufletească.  Sunt convins că acest album o va așeza pe Maria Sântean Faghiura în galeria celor mai mari interpreți ai cântecului de pe Câmpia Transilvaniei”, sunt cuvintele prof. Iosif Titi Boantă, fost director al Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul” care se regăsesc și pe coperta albumului lansat de Maria Sântean Faghiura.

Felicitări din partea directorului Ansamblului „Mureșul”

Printre  prezențele la momentul de bucurie al Marie Sântean Faghiura s-a numărat și cea a directorului Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul” Barabási Attila-Csaba, care a punctat dragostea artistei pentru locurile natale,  tradițiile de aici prinzând glas prin vocea Mariei Sântean Faghiura.

„Este o onoare pentru mine să fiu în mijlocul oamenilor din comuna Băla în această zi de sărbătoare, într-o localitate unde oamenii știu să respecte trecutul, istoria , trăiesc frumos prezentul dar se gândesc foarte serios și la viitor, dovadă stau tinerii dansatori care au urcat pe scenă.În acestă zi sunt onorat dar sunt și foarte bucuros datorită faptului că am pe scenă  o colegă, o artistă, un om cu suflet mare. De fiecare dată Maria Sântean Faghiura vorbește foarte frumos de familia ei, vorbește cu foarte mare dragoste despre satul ei natal, despre Băla, vorbește în fiecare zi, aproape în fiecare oră.Vorbește de asemenea foarte frumos despre tradiții, despre cântecele și obiceiurile populare de aici din Băla. Aceste lucruri, familia, satul natal, tradițiile, oamenii,  sunt cele care o unesc pe Uțica și care o duc frumos mai departe. Îi doresc la mulți ani, la fel și consătenilor ei dragi. Sănătate pentru anii care vor venii,  cu siguranță are destule de arătat din punct de vedere artistic”, a spus Barabási Attila-Csaba.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ședință extraordinară ”de îndată” la Consiliul Județean Mureș

Distribuie                                          DISPOZIŢIA NR.102   din 28 martie 2024 privind convocarea, de îndată, a Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.