Share

Home / Administratie / Târnăveni, înfrăţire cu oraşul italian San Salvo

Târnăveni, înfrăţire cu oraşul italian San Salvo

Începând de vineri, 17 august, municipiul Târnăveni a demarat o colaborare cu oraşul italian San Salvo. Ceremonia care a consfinţit înfrăţirea dintre cele două localităţi a avut loc în debutul Zilelor Municipiului Târnăveni, cu ocazia unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local Târnăveni, în prezenţa reprezentanţilor celor două unităţi administrativ-teritoriale.

Familia municipiului Târnăveni, mai mare

Primarul municipiului Târnăveni, Nicolae Sorin Megheşan, şi-a manifestat încrederea că acordul de înfrăţire dintre cele două localităţi va fi de bun august atât pentru târnăveneni cât şi pentru comunitatea din Sal Salvo.

„Municipiul Târnăveni împreună cu San Salvo au căzut de acord să punem bazele unui protocol de colaborare, să punem bazele unei înfrăţiri. Practic, familia municipiului Târnăveni s-a mărit. Dacă până acum aveam colaborare cu oraşe din Ungaria, Franţa şi Germania, începând de astăzi avem şi sunt convins că va fi o bună colaborare cu Italia, cu oraşul San Salvo, şi cu toţi cetăţenii noştri care trăiesc în San Salvo”, a afirmat Nicolae Sorin Megheşan, cu ocazia ceremoniei de deschidere a Zilelor Municipiului Târnăveni.

Italia, o a doua patrie pentru români

Acelaşi optimism a fost transmis şi de Tiziana Magnacca, primarul oraşului San Calvo, care a mulţumit gazdelor pentru ospitalitatea cu care a fost primită la Târnăveni.

„Astăzi a fost o zi importantă pentru că administraţia locală din oraşul San Salvo şi cea din Târnăveni au încercat puternic să promoveze relaţia de prietenie şi de fraternitate între România şi Italia. Noi, italienii, suntem un popor de migranţi şi am plecat din micile noastre sate şi oraşe pentru a popula Franţa, Germaina, Elveţia, America, Asutralia. Cunoaştem valoarea celor care îşi lasă propriul pământ, propria ţară, şi creează bogăţie, generaţii şi dau cultură ţărilor în care ajung. Să recunoşti acestă valoare pentru noi, italienii, este de o importanţă deosebită şi de azi vom face tot posibilul pentru ca fiecare cetăţean român să se simtă ca acasă în Italia. O a doua patrie care ştie să vă îmbrăţişeze, să vă apere şi să vă tuteleze. Vă mulţumesc tuturor celor care aţi făcut din Italia o ţară mai puternică, o ţară mai mare şi o ţară cu mai mulţi tineri datorită fiilor voştri”, au fost cuvintele primarului italian Tiziana Magnacca.

Alex TOTH

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

“Târgul Miresmelor de Primăvară”, la Cristeşti

“De la locali, pentru localnici!” este egida sub care Primăria comunei Cristeşti organizează joi, 7 …

Share
Share