Home / Administratie / Vicepreședinții Consiliului Județean, la sărbătoarea Centenarului de la Băla

Vicepreședinții Consiliului Județean, la sărbătoarea Centenarului de la Băla

Distribuie

Sărbătoarea dedicată Centenarului Marii Uniri de la Băla,  avută loc miercuri, 15 august, s-a bucurat de prezența oficialităților județene, a celor doi vicepreședinți ai Consiliului Județean. Deși au fost prezenți la Festivalul Cântecului Popular Patriotic de la Oarba de Mureș, Ovidiu Dancu și Alexandru Câmpean au ținut să fie alături de primarul comunei Băla Mariana Vlad la momentul de sărbătoare dedicat Centenarului Marii Uniri.

„Înainte de a fi prezent la Băla am fost la Oarba de Mureș unde i-am omagiat pe cei 11.000 de soldați români care și-au dat viața pentru eliberarea României, un loc încărcat cu foarte multe amintiri, un loc de o încărcătură patriotică deosebită. Am ținut să fiu prezent și la sărbătoarea de la Băla, la sărbătoarea Centenarului  care poate să pună în valoare tot ceea ce noi avem mai sfânt, credința, portul popular, obiceiurile. Avem nevoie de această punere în valoare a patrimoniului cultural național pentru că acum, mai mult decât oricând avem nevoie de unitate. Observăm astăzi o mare disensiune în societatea românească, iar aceste manifestări, aceste tradiții reușesc să ne apropie, să ne facă mai buni, să ne facă mai înțelepți”, a precizat Ovidiu Dancu, vicepreședintele Consiliului Județean.

Colegul său, Alexandru Câmpean a punctat strădaniile celor din Băla, în frunte cu primarul Mariana Vlad în ce privește dezvoltarea comunei precum și cinstirea istoriei și a înaintașilor .

„Este important să ne conjugăm eforturile, să putem ajuta Primăria Băla și alte primării să se dezvolte. Pentru acest lucru, doamna primar Mariana Vlad se interesează zilnic, ne bate la ușă pentru a căuta soluții în așa fel încât comuna Băla să se dezvolte, atât în domeniul infrastructurii  cât și în celelalte domenii, social, cultural, fapt pentru care o asigur că are tot sprijinul nostru al conducerii Consiliului Județean. Suntem în anul Centenarului Marii Uniri fapt pentru care îi felicit pe cei din Băla pentru acest frumos eveniment, pentru modul cum au cinstit memoria unor înaintași care au făcut cinste acestor meleaguri, printre care și un veteran de război. La Oarba am omagiat cei 11.000 de eroi căzuți în război , de aceea se cuvine ca în aceste zile ale prezentului  să avem o plată mai ușor de suportat, în a fi uniți în cuget, în simțiri, în idei în așa fel încât să putem să ne construim o viață mai bună”, a spus Alexandru Câmpean, vicepreședintele Consiliului Județean Mureș.

Printre oaspeții sărbătorii de la Băla s-a numărat și cea a directorul Spitalului Clinic Județean Mureș,  Ovidiu Gârbovan, care a felicitat comunitatea din Băla pentru frumosul eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri.

„Îi felicit pe cei din Băla pentru modul cum au sărbătorit această zi care s-a bucurat și de prezența oaspeților din străinătate. Acest lucru demonstrează că poporul român este unul deschis , poate să primească pe oricine vine la noi cu gânduri bune. Oricine din afară poate să se bucure alături de noi de obiceiurile și tradițiile noastre”, a precizat Ovidiu Gârbovan.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Rabla local”, succes în Sângeorgiu de Mureș

Distribuie Programul ”Rabla local” a fost finalizat cu succes la Sângeorgiu de Mureș, a anunțat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.