Home / Cultură / Jazz de talie internațională cu Sorin Zlat Trio, în Cetate
Sorin Zlat Trio (Sursă foto: www.ziarulmetropolis.ro)

Jazz de talie internațională cu Sorin Zlat Trio, în Cetate

Distribuie

Sorin Zlat Trio a luat ființă în anul 2008 și, în prezent, componența grupului este formată din: Sorin Zlat Jr. (pian), Michael Acker (contrabas) și Iulian Nicolau (tobe). La concertele pe care le-a susținut în România, Europa și S.U.A, grupul și-a propus și continuă să încânte publicul cu compoziții originale de pe albumul „Endurance”, piese standard de jazz reorchestrate în manieră proprie și lucrări noi ce vor apărea pe următorul disc care va fi lansat în toamna acestui an, se anunță pe pagina de Facebook a evenimentului. Prin această fuziune de stiluri, grupul a câștigat recunoașterea publicului de jazz din România și din străinătate, susținând de numeroase concerte pe scenele unor festivaluri  și cluburi celebre, precum: Gărâna Jazz Festival, Sibiu Jazz Festival, Timișoara Jazz Festival, Bucharest Jazz Festival, Bacău Jazz Festival, Danube Jazz Festival (Galați), Csíki Jazz Festival (Miercurea-Ciuc), Craiova Jazz Festival, Câmpina Jazz Festival, Ploiești Jazz Festival, Vortex, Pizza Express, Ronnie Scott’s, Kings Place din Londra, Nardis din Istanbul, Jazz Cafe din Montreux, B-flat din Berlin, dar și la festivaluri din străinătate: Montreux Jazz Festival, Pera Fest (Turcia), Getxo Jazz Festival (Spania), Jacksonville Jazz Festival (S.U.A), Monaco Jazz Festival etc.

De-a lungul timpului, Sorin Zlat Trio a cântat pe aceeași scenă alături de nume mari ale jazzului, precum Lee Ritenour, Ravi Coltrane, Brandford Marsalis, Joey Calderazzo, Tito Puente și Jeff Ballard. În data de 28 mai 2017, Sorin Zlat a fost invitat ca headliner la Jacksonville Jazz Festival din S.U.A. să concerteze în aceeași seară și pe aceeasi scenă alături de Chick Corea Trio, Joey Alexander Trio și The Commodores.

Despre Sorin Zlat

Pianist de jazz, clarinetist, compozitor, orchestrator și câștigător a peste douăzeci de premii naționale și internaționale, Sorin Zlat este unul dintre cei mai talentați muzicieni români de jazz ai momentului. A început studiile muzicale la vârsta de șapte ani, primele instrumente studiate fiind vioara și clarinetul la Liceul de Artă „George Apostu” din Bacău. Este absolvent al Facultății de Muzică „George Enescu” din Iași, secția clarinet clasic și este masterand al Universității de Muzică din București, secția Jazz (pian), la clasa renumitului pianist și profesor de jazz Mircea Tiberian.

Sorin Zlat a creat un repertoriu ce conține piese de jazz originale, precum și standarde reorchestrate, variind prin stilurile latin, jazz, pop și clasic, orchestrate pentru a reflecta stilul său interpretativ unic care i-a adus recunoașterea pe scena de jazz europeană și nord-americană. Printre numeroasele premii câștigate de Sorin Zlat se numără Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Jacksonville, Florida, S.U.A. (2015), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Monaco (2013), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Montreux (2015), precum și Premiul pentru Cel Mai Bun Muzician de Jazz pentru anii 2014 și 2015, acordat de către Fundația de Jazz Muzza.

Demn de menționat este faptul că Sorin Zlat a fost nu numai primul pianist de origine română, dar și primul pianist internațional care a câștigat pentru prima dată Marele Premiu în cadrul celui mai prestigios concurs de pian solo din S.U.A, The Great American Jazz Piano Competion, o competiție cu o tradiție de peste 30 de ani. În vara aceluiași an, Sorin a lansat albumul „Endurance” ce conține piese solo și în trio, precum și compoziții personale, un album primit cu multă apreciere de către iubitorii de jazz.

Invitat ca headliner la Jacksonville Jazz Festival, Sorin Zlat a concertat pe aceeași scenă alături de Chick Corea Trio, Joey Aleander Trio, Gregory Porter, Richard Bona, Lalah Hathaway, The Commodores și mulți alții.

Concertul va avea loc vineri, 24 august, ora 19:00, în amfiteatrul din fața Bastionului Croitorilor, dar în caz de vreme nefavorabilă se va ține în corpul B (fostele „grajduri” din Cetate).

Evenimentul este organizat de Primăria Tîrgu Mureș, iar intrarea este liberă.

(A.V.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO. Importanța digitizării ziarelor, dezbătută la evenimentul „Digitalizare/ DigitalizOare?”, susținut la Biblioteca Județeană „Astra” Sibiu

Distribuie Compania Arcanum, împreună cu Biblioteca Județeană „Astra” Sibiu, a organizat vineri, 22 martie, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.