Home / Business / Elita mondială a coşarilor, congres la Târgu-Mureş

Elita mondială a coşarilor, congres la Târgu-Mureş

Distribuie

Sala de conferinţe a Imperial Inn Hotel din Târgu-Mureş găzduieşte, între 22 şi 26 august, Congresul Federaţiei Europene a Maeştrilor Coşari (ESCHHOE). Evenimentul este organizat de către Federația Europeană a Maeștrilor Coșari (ESCHFOE) şi Asociației Hornarilor, Constructorilor de Coșuri de fum și Șeminee (ASFOCH).

Potrivit organizatorilor, înființată în anul 1954, numărând în prezent 21 de membri titulari cu drepturi depline din Europa, federația coșarilor din Statele Unite ale Americii având statutul de membru invitat, Federația Europeană a Maeștrilor Coșari – ESCHFOE este organizația internațională reprezentativă a breslei coșarilor.

Cu ocazia congreselor acestei federații, organizate din doi în doi ani, sunt prezentate și dezbătute activitățile, care au menirea să conducă la atingerea scopurilor și obiectivelor federației, dar și alte teme de interes, cum sunt standardizarea în domeniul evacuării gazelor de ardere, siguranța în exploatare a coșurilor de fum, eficiența energetică, protecția mediului înconjurător prin reducerea emisiilor și a pulberilor în suspensie.

Premieră pentru România

Apreciind activitățile desfășurate și progresele înregistrate de asociația de profil din țara noastră atât în plan intern cât și în plan extern, conducerea acestei organizații internaționale a acordat dreptul de organizare a Congresului Federației Europene a Maeștrilor Coșari – ESCHFOE din anul 2018 Asociației Hornarilor, Constructorilor de Coșuri de Fum și Șeminee – ASFOCH. Astfel, pentru prima dată în istoria de peste 60 de ani a federației, un congres se va desfășura în România.

“Specialiștii din domeniu recomandă o verificare a stării tehnice și de funcționare a instalațiilor de evacuare a gazelor de ardere și după ieșirea din sezonul rece, astfel încăt să rămână timp suficient pentru asigurarea fondurilor si realizarea măsurilor de remediere a neconformităților. Populația trebuie să conștientizeze că se expune la riscuri foarte mari și poate să devină victima proprieri nepăsări sau neglijențe în cazul în care nu tratează cu atenția cuvenită neconformitățile și curățarea periodică a coșurilor de fum. Societățile specializate, membre ASFOCH, care dispun de angajați calificați – absolvenți de cursuri de perfecționare organizate în cadrul asociației – precum și de dotare tehnică corespunzătoare, adoptă procedura de verificare prestabilită și de curățare adecvată situației de pe teren, și fac totodată și propuneri proprietarilor de locuințe sau alte tipuri de clădiri privind soluționarea deficiențelor constatate la coșurile de fum”, a declarat Mircea Bălșoianu, maestru coșar, președintele ASFOCH.

Asociația profesională din România a coșarilor, producătorilor, importatorilor, constructorilor de coșuri de fum, a sobelor și șemineelor precum și a societăților specializate în mentenanța intalațiilor de ventilare a fost înființată în anul 2007 de către un grup de specialiști din domeniile enumerate, cu ajutorul și având la bază experiența asociației similare a coșarilor din Italia.

(Redacţia)


De asemenea, verificati

Moment istoric la Aeroportul ”Transilvania”: primul zbor Air Connect între București și Târgu Mureș

Distribuie Prima cursă aeriană București – Târgu Mureș operată de compania Air Connect a aterizat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.