Home / Reviste / Iernut / Fotbalul și voleiul, nelipsite din calendarul Zilelor Orașului Iernut

Fotbalul și voleiul, nelipsite din calendarul Zilelor Orașului Iernut

Distribuie

Ca în fiecare an, cu ocazia serbărilor prilejuite de Zilele Orașului Iernut au loc și acțiuni sportive. Două dintre acestea au devenit tradiționale și sunt rezervate amatorilor veterani. Este vorba despre tradiționalul meci de fotbal Nord-Sud, care opune echipe alcătuite din jucători de peste 35 de ani și de cel de volei, echipe mixte, la care participă regulat echipele din Reghin și Sărmașu, uneori din Târnăveni, sau câte una vine cu două echipe.

Meciul de fotbal care acum se dispută cu ocazia Zilelor Orașului, trezește de fiecare dată mari ambiții. Pe lângă criteriul limitei de vârstă, alt criteriu de selecție este acela ca cele două loturi să fie alcătuite din jucători care au domiciliul pe raza orașului sau a comunelor aparținătoare, pe străzile din partea stângă a E60 (SUD), contra jucătorilor cu domiciliul pe străzile din partea dreaptă a E60 (NORD). Caracterul amical al întrecerii este de fiecare dată prezent, deși ambițiile sunt la fel de mari. Dacă anul trecut, pentru al treilea an consecutiv a câștigat echipa Sud, scorul final 6-3, de această dată aceeași echipă s-a dovedit mai proaspătă spre final și a învins cu 6-2, mărindu-și avantajul confruntărilor directe. Scopul este atins de fiecare dată, cel de a reuni foștii jucători, coechipieri sau adversari, vecini sau prieteni, întâlniri încheiate cu depănări de amintiri.

Pasiunea pentru volei menține și leagă prietenii

Turneul de volei are la rândul său momentele de nostalgie. Unul dintre cele mai populare sporturi, voleiul, practicat cândva la nivel de județ cu multe echipe participante, este practicat acum doar cei care au iubit această disciplină și reușesc să adune în jurul lor alți amataori mai tineri, deseori membri ai familiilor foștilor jucători. Una dintre acestea este Angela Bircea, organizatoarea turneelor care se dispută cu ocazia Zilelor Orașului Iernut. Turneul din acest an a fost disputat între echipele din Iernut, Reghin și Sărmașu, premierea a fost efectuată de către primarul Ioan Nicoară, dar toate echipele pot fi considerate învingătoare. Recompensa și-au primit-o la masa festivă organizată după întreceri.

 

De asemenea, verificati

CSM Târgu Mureş continuă promovarea sportului în școli

Distribuie CSM Târgu Mureș continuă să încurajeze practicarea sportului în rândul tinerilor, aducând bucuria baschetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.