Home / Cultură / Liceeni din Târgu Mureș, selecționați la Showcase of Young Talent, la București!
Iris Nedea, un talent din ce în ce mai activ (Foto: Andrei Vornicu)

Liceeni din Târgu Mureș, selecționați la Showcase of Young Talent, la București!

Distribuie

A treia ediție a Showcase of Young Talent (SYT) va avea loc între 7 și 9 septembrie la București și vor expune aproape 100 de artiști de liceu din 15 orașe din toată țara.

Conform site-ului www.syt.ro, liceenii au fost selectați, în urma înscrierii, de către profesioniști din domeniile celor patru secțiuni ale festivalului: Eugen Rădescu (curator & co-director Bucharest Biennale) a ales cei 16 tineri artiști care vor fi expuși la SYT Visual Arts; Mihai Barbu (fotograf) a ales 15 fotografi de liceu pentru secțiunea SYT Photo; Nicolae Constantin Tănase (regizor de film) a selectat 12 scurtmetraje care vor fi proiectate în cadrul SYT Shorts, iar Bobi Pricop (regizor de teatru) a ales cele 3 spectacole de teatru tânăr de la SYT Drama.
SYT (Showcase of Young Talent) își propune să radiografieze „piața” de artiști adolescenți din România, cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani, pentru a identifica noi talente, cu scopul de a le promova și a le oferi experiențe și oportunități de dezvoltare.

Selecționerii SYT au avut de ales între un număr de peste 200 de liceeni artiști din peste 50 de orașe din țară.

La categoria SYT Shorts, printre cele 12 scurtmetraje selecționate se numără „Cine-i mâine?”, de Mihai Bostan, Iris Nedea, ambii în vârstă de17 ani, elevi la Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș) și Bianca Pascaru (18 ani, Colegiul Național „Ștefan Cel Mare” din Suceava). Iris Nedea și Mihai Bostan au fost recent și la Electric Castle, unde, în calitate de foști participanți ai Atelierului de Film Let’s Go Digital! din cadrul TIFF, au realizat un clip de un minut în care au surprins experiența de la Bonțida în manieră proprie.

Târgu Mureș va mai avea o participantă la SYT: Diana Vlasa, în vârstă de 17 ani, elevă la Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș, a fost selectată, alături de alți 15 tineri, la categoria Visual Arts & Mixed Media
Prezența liceenilor târgumureșeni la București confirmă din nou potențialul artistic și cultural pe care îl are județul Mureș, și faptul că tinerii au nevoie doar de un imbold și de un cadru în care să își poată manifesta creativitatea și talentul. Îi felicităm și le urăm succes!

Andrei VORNICU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

INTERVIU – Patru elevi de la „Papiu”, calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică. „Matematica este regina tuturor științelor”

Distribuie Performanță demnă de admirație și aplauze pentru patru elevi ai Colegiului Național „Alexandru Papiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.