Share

Home / Business / “Oportunități de finanțare 2018”, la Târgu-Mureş

“Oportunități de finanțare 2018”, la Târgu-Mureş

Sala mare a Palatului Administrativ din Târgu-Mureş va găzdui vineri, 24 august, de la ora 11.00, evenimentul „Oportunități de finanțare 2018”, organizat de către Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului Târgu-Mureș, în parteneriat cu Instituția Prefectului – Județul Mureș.

Întâlnire cu ministrul pentru Mediul de Afaceri

Potrivit organizatorilor, la întâlnire va participa Ștefan-Radu Oprea – ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, alături de reprezentanți ai Patronatelor IMM, Universitatea „Petru Maior”, Universitatea „Dimitrie Cantemir”, Camera de Comerț și Industrie Mureş, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureș, bănci partenere ale Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

„Scopul evenimentului este prezentarea condițiilor de finanțare oferite antreprenorilor și potențialilor antreprenori prin programele de finanțare derulate de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat”, au transmis organizatorii evenimentului, prin intermediul unui comunicat de presă.

Agenda evenimentului

Conform aceleiaşi surse, în cadrul întâlnirii se vor dezbate aspecte precum: programele naţionale de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii – Programul Start-up Nation, Programul naţional multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului, Programul UNCTAD/EMPRETEC România pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, Programul naţional multianual de microindustrializare, Programul de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, Programul de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români, cu finanţare de la bugetul de stat, pentru perioada 2017-2020, probleme întâmpinate de beneficiari, povești de succes ale beneficiarilor de finanțare guvernamentală şi susținerea băncilor partenere în derularea programelor derulate de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

(Redacţia)

Share

1 comentariu

  1. Tare as fii curios, care este punctul de vedere al dlui. Ministru, despre proiectul de ordin de ministru al Ministrului de Mediu privind mult trambitata proiect CASA VERDE-fotovoltaic, care obliga firmele participante la eforturi financiare prea mari, practic trebuie sa finanteze cele 20000 lei pe proiect (minus beneficiul propriu – max 15%). O alta neclaritate a proiectului este si lipsa solicitarii Certificatului de Urbanism si al Autorizatiei de Constructie (beneficiarii nu vor intelege de ce li se va solicita acete acte, sau ulterior vor fi puse in situatia de a platii amanda, sau in cel mai rau caz sa demonteze panourile si ulterior sa plateasca inapoi si sumele primite de la Fondul de Mediu.
    Sunt sigur ca nu a fost consultat de colega lui din Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Anunț încheiere proiect “Competitivitate în Tehnica Dentară”

Share

Share
Share