Share

Home / Administratie / Mureşeni fără acte de identitate valabile

Mureşeni fără acte de identitate valabile

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Mureş aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul că nivelul judeţului Mureş sunt în prezent în evidenţe 5.596 de tineri care nu au solicitat eliberarea primului act de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani, din care 4.504 din anii anteriori şi 1.092 din anul curent, respectiv 17.958 de persoane care deţin acte de identitate expirate, din care 3.405 de persoane cărora le-a expirat actul de identitate în anul curent şi 14.533 de persoane cărora le-a expirat actul de identitate în anii anteriori.

Potrivit informaţiilor furnizate de Codruţa Sava, director executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Mureş, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani, minorul însoţit de părinte sau reprezentantul legal are obligaţia să solicite eliberarea primului act de identitate, prezentând documentele prevăzute de lege.

„Conform prevederilor articolului 19 din Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 97/2005 privind domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, actul de identitate se preschimbă la expirarea termenului de valabilitate. Titularul sau reprezentantul legal al acestuia este obligat să solicite eliberarea unui nou act de identitate cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai puţin de 15 zile. Nerespectarea prevederilor legale de mai sus constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă  între 40 şi 80 de lei”, a precizat Codruţa Sava.

Totodată, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Mureş a lansat un apel către persoanele aflate în situaţiile prezentate, „să se prezinte de îndată la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor care arondează localitatea de domiciliu, în vederea obţinerii unui act de identitate valabil.”

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

“Târgul Miresmelor de Primăvară”, la Cristeşti

“De la locali, pentru localnici!” este egida sub care Primăria comunei Cristeşti organizează joi, 7 …

Share
Share