Spectacol-lecție de gală oferit de actorul Dorel Vișan Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 465 Vizualizări

Spectacol-lecție de gală oferit de actorul Dorel Vișan

Unul dintre momentele artistice importante organizate cu ocazia celei de-a XVI-a ediții a Zilelor Sărmășene a fost cel dedicat celei de-a II-a ediții a Festivalului de film și teatru „Ovidiu Iuliu Moldovan”. La evenimentul organizat în memoria actorului originar de pe aceste meleaguri a fost prezent unul dintre „monștri sacri” ai scenei filmului și teatrului românesc, actorul Dorel Vișan, care a fost și bun prieten cu cel care a fost Ovidiu Iuliu Moldovan.

Fostul coleg și prieten al actorului mureșean a răspuns cu amabilitate invitației primarului Ioan Mocean și după ce a vizitat standurile amenajate cu produsele culinare ale localităților participante a urcat pe scenă pentru a transmite un mesaj participanților. Maestrului i s-a oferit mai întâi din partea edilului orașului o „Diplomă de excelență” pe care era înscris „În semn de apreciere pentru colaborarea și susținerea „Festivalului de film și teatru Ovidiu Iuliu Moldovan”. Așa cum se petrece în asemenea ocazii, sărbătorile organizate în aer liber nu sunt cele mai propice pentru momentele celor care au un mesaj de transmis, pentru cei interesați de cultură. Cu muzica la maxim la tarabele unde grătarele sfârâiau și berea curgea, cei prezenți în fața scenei au fost nevoiți să aștepte ca marele actor  să se decidă pentru a-și prezenta programul.

„Ovidiu a fost un mare artist și mie personal mi-a fost un coleg și prieten, un om deosebit, cu care puteți fi mândri. Felicitări celor care se străduiesc să cinstească memoria celor care au făcut ceva deosebit pentru această țară. Trăim într-o lume care se degradează cu fiecare minut, în care toate necazurile vin din două direcții, după părerea mea: am întors spatele lui Dumnezeu și pentru că am încălcat legile lăsate pentru armonia Universului”, au fost primele cuvinte alei lui Dorel Vișan, care a povestit în minutele următoare, în stilul său binecunoscut, plin de umor, momente hazlii memorabile petrecute alături de Ovidiu Iuliu Moldovan.

Adaptare la condiții, în stil de maestru

O parte a asistenței a fost captată pe parcurs, dar, spre dezamăgirea maestrului, condițiile și-au pus amprenta asupra desfășurării programului. „Intenția mea era să susțin un program mai complex, dar constat că cei care au venit să asculte mesajul nu-l pot percepe din cauza fraților pe care nu-i interesează niciun mesaj. Aceste lucruri se răsfâng din păcate asupra noastră, a vieții și perspectivei pentru viitor. Aceste lucruri au fost lăsate doar pe seama bisericii, care nu poate face singură acest lucru, deoarece în multe situații și biserica a devenit o afacere, la fel cum se petrece în toate celelalte domenii. Înțelegem că și preoții sunt oameni și unii au luat-o pe acest drum. Să închei totuși într-un mod artistic, vă voi recita o poezie și vă promit că voi reveni în orașul Sărmașu cu ocazia unui spectacol care ar trebui organizat în frumoasa Casă de Cultură”, a concluzionat actorul. Programul său s-a încheiat cu recitarea unei poezii perfect adaptate pentru atmosfera din jur: „Toți sfinții”, de George Coșbuc. Cei care vor să înțeleagă mesajul transmis de actor pot găsi cu ușurință aceste versuri, interpretate la nivelul de maestru, așa cum este Dorel Vișan. Spectacolul s-a încheiat cu proiecția filmului „Masca de argint”, în care Ovidiu Iuliu Moldovan a jucat alături de Florin Piersic. Un alt mare nume al cinematografiei românești, care și-ar fi dorit să participe, dar a renunțat din motive de sănătate.

În foto, alături de primarul Ioan Mocean și Pr. Daniel Camară

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE