Home / Consiliul Judetean Mures / Mai sunt două zile de înscrieri la Concursul fotografic ”Sharing Heritage”!

Mai sunt două zile de înscrieri la Concursul fotografic ”Sharing Heritage”!

Distribuie

Dacă aţi realizat o fotografie reuşită cu un monument din judeţul Mureş sau aveţi un selfie cu monumentul vostru preferat aşteptăm să le trimiteţi până vineri, 31 august 2018 pe adresa de email sharingheritage@palatul-culturii.ro.

Consiliul Județean Mureș cu sprijinul Muzeului Județean Mureș și Asociației Visit Mures Egyesület organizează concursul de fotografii ”Sharing Heritage”, în cadrul Zilei Europene a Patrimoniului Cultural. Competiția se adresează tuturor pasionaților de fotografie, indiferent de vârstă și are drept scop sensibilizarea cetăţenilor cu privire la cunoaşterea şi respectarea patrimoniului lor cultural, precum și promovarea patrimoniului cultural material și imaterial al județului Mureș.  În judeţul Mureş sunt peste 1000 de monumente care se regăsesc pe lista monumentelor istorice din România elaborată de către Ministerului Culturii. Suntem judeţul cu cele mai multe castele din România, mai mult deţinem două situri UNESCO, Cetatea Medievală din Sighişoara şi Saschiz. Având un patrimoniu atât de bogat considerăm că este necesară derularea unor proiecte de conştientizare şi de promovare a acestor valori judeţene.

Tema generală a consursului este ”Patrimoniul cultural al județului Mureș” iar acesta se va desfășura pe două secțiuni: ”Selfie cu un Monument” și  ”Patrimoniul cultural material și imaterial al județului Mureș”

Pentru Secțiunea ”Selfie cu un Monument” participantul trebuie să realizeze o fotografie de tip ”selfie” cu un monument arhitectural de pe raza județului Mureș, aflat în patrimoniul cultural național. De exemplu: castele, cetăți, turnuri, biserici, case comemorative sau memoriale, muzee, palate. Fotografia trebuie realizată în așa fel încât monumentul să poată fi identificat.

Pentru Secțiunea ”Patrimoniul cultural material și imaterial al județului Mureș” fotografiile pot scoate în evidență orice element ce ține de patrimoniul cultural material și/sau imaterial al județului Mureș, respectiv, clădiri monument, obiceiuri și tradiții populare, costume populare.

În cadrul fiecărei secțiuni juriul de specialitate va selecta maxim 30 de fotografii care vor fi apoi expuse publicului la Palatul Culturii din Tîrgu-Mureș. Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 15 septembrie cu ocazia Zilei Europene a Patrimoniului Cultural.

În cadrul concursului vor fi oferite 3 premii pentru fiecare secțiune.

Pentru secțiunea ”Selfie cu un monument”:

Premiul I: Un weekend pentru 2 persoane la Hotel Mureșul Sovata având inclusă cazarea, masa și acces la spa.

Premiul II: Un permis de acces de zi pentru două persoane la Centrul Welness Apollo din Sângeorgiu de Mureș cu un masaj inclus.

Premiul III: O cină romantică pentru două persoane la Castelul Haller.

Pentru Secțiunea ”Patrimoniul cultural material și imaterial al județului Mureș”:

Premiul I: 1500 Lei

Premiul II: 1000 Lei

Premiul III: 500 Lei

Regulamentul Concursului și criteriile de eligibilitate ale fotografiilor le puteți consulta aici: http://palatul-culturii.ro/ro/evenimente/ro-regulament-concurs-foto-sharing-heritage/

(Comunicat de presă, Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Mureș)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Sighișoreanca Mădălina Florea, cea mai bună alergătoare de trail din lume. „Vreau să fac istorie”

Distribuie O atletă în vârstă de 30 de ani din municipiul Sighișoara, județul Mureș, pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.