Pedalează pentru științele exacte la Reghin Invatamant
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 137 Vizualizări

Pedalează pentru științele exacte la Reghin

În 30 septembrie de la ora 12:00, în Piața Petru Maior, reghinenii și nu numai sunt așteptați la evenimentul „Pedalează pentru un scop bun!”, eveniment de strângere de fonduri organizat în ziua evenimentulul Critical Mass, prin care se mobilizează resurse pentru diferite cauze din comunitatea mureșeană. Această ediție a evenimentului este dedicată științelor, mai exact programului de finanțare „Științescu Mureș”, program implementat de către Fundația Comunitară Mureș.

Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educaționale din domeniul STEM (Știință Tehnologie Inginerie Matematică) care ajută copiii, cu vârste de la 7-18 ani, să își reactiveze pasiunea pentru științe, tehnologie și să-i facă să vadă că științele sunt de fapt foarte COOL. Obiectivele strategice ale programului constă în acordarea resurselor necesare profesorilor pentru crearea de proiecte care să facă științele mai atractive și interesante pentru elevi, dar și încurajarea filantropiei și aducerea la un loc, în jurul unui subiect important precum educația, o comunitate locală de suporteri și oameni de acțiune. Sunt finanțate în primul rând proiecte care vizează creșterea interesului elevilor pentru știintele exacte și care au ca temă centrală implicarea activă a elevilor prin practică și experiment.

Privit oarecum ca un joc, acest gen de acțiune îi scoate pe elevii și profesorii pasionați de STEM din cadrul formal, rigid al școlii, oferindu-le libertatea de a jongla cu cunoștințele acumulate, imaginația, inovația, cu spiritul de echipă și a experimenta continuu.

La acest eveniment accentul se pune pe comunitate. „Fiecare persoană contează în acest proces pentru că puterea schimbării stă în mâinile noastre și noi suntem cei care trebuie să ne preocupăm de propria noastră bunăstare. În acest sens este esențial să facem lucruri împreună, să fim o comunitate numeroasă, să ne vedem ca parte dintr-un întreg și avem dorința de a face ca acest întreg (comunitatea noatră) să meargă mai bine.” au declarat organizatorii evenimentului pe pagina lor de Facebook.

Pentru mai multe detalii, puteți intra pe www.mures.stiintescu.ro.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE