Home / Altele / Știi ce să faci din punct de vedere financiar dacă vine criza economică?

Știi ce să faci din punct de vedere financiar dacă vine criza economică?

Distribuie

Mulți dintre români își aduc aminte cu groază de criza economică din anul 2008, atunci când țara noastră (alături de celelalte state ale lumii) a avut parte de o recesiune economică destul de dificilă. Teama de a nu reveni o nouă criză (care este preconizată pentru anii următori) ar trebui să ne învețe cum să ne asumăm o serie de măsuri astfel încât să nu fim surprinși din punct de vedere financiar. Pe CredMe o să găsești o serie de sfaturi care te vor ajuta să traversezi cu fruntea sus și buzunarele pline orice criză financiară, atât pe plan personal, cât și la un nivel mai mare.

Economisirea este cartea câștigătoare în orice criză financiară!

Acesta este unul dintre cele mai importante sfaturi, pe care le găsești pe orice portal financiar, iar argumentul suprem în favoarea acestuia este dat de faptul că atunci când ai parte de rezerve financiare, poți avea și un mental foarte puternic. Orice persoană care se știe la adăpost din punct de vedere al finanțelor o să poată să-și stabilească o strategie mai bună privind consumul banilor pe care îi încasează în mod regulat. Ideal ar fi să ai deja strânsă o sumă de bani pentru a traversa cât mai ușor criza economică, iar dacă nu ți-au luat această măsură din timp, atunci poți începe să-ți diminuezi consumul pentru a putea face economii chiar și-n timpul crizei.

Muncește mai mult și mai bine!

Nu este doar un sfat care o să te ajute să-ți păstrezi locul de muncă, ci este și un îndemn care să te motiveze să cauți încă o sursă de venit suplimentară. Chiar dacă o să fie nevoie să-ți sacrifici o parte sau întreg timpul tău liber, o să îți mulțumești pentru această decizie atunci când o să treci de criza ca și cum nici n-ar fi fost. Este foarte important să dispui de cât mai multe surse de venit, din simplul motiv că vei avea o bază de economisire mai largă, ceea ce înseamnă că o să poți strânge mai mulți bani, chiar dacă este criză.

Ține sub control cheltuielile și evită consumul excesiv!

În momentele de criză nu mai este loc pentru satisfacerea în mod excesiv a propriilor dorințe sau de menținerea anumitor ritualuri sau obiceiuri, așa cum se întâmplă atunci când situația economică era foarte bună. Pur și simplu trebuie să înveți să-ți gestionezi finanțele într-un mod cât mai avantajos, astfel încât să nu fie nevoie să ajungi în situația de a-ți duce existența de la un salariu la altul. Viciile, micile plăceri “vinovate” și orice alte ritualuri aveai trebuie reduse și chiar eliminate din existența ta. Rezultatul va fi acela că o să dispui de mai mulți bani și o să poți face economii, ceea ce înseamnă că, pentru tine, criza nu o să mai fie atât de problematică, din punct de vedere financiar.

Adaptează-te situației economice de momente și învață să-ți prioritizezi necesitățile, economisește cât de mult posibil și nu uita să îți diversifici veniturile, pentru că în acest mod, criza economică nu o să aibă niciun efect negativ asupra bugetului tău!


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Investiție model într-un sat mureșean: pensiune agroturistică, școală, cămine, locuințe și lăcaș de cult

Distribuie Agenția pentru Protecția Mediului Mureș anunţă publicul interesat asupra luării Deciziei de actualizare a Deciziei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.