Activităţi cultural-sociale noi, pe agenda Consiliului Judeţean Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 694 Vizualizări

Activităţi cultural-sociale noi, pe agenda Consiliului Judeţean Mureş

Aleşii judeţeni au aprobat joi, 30 august, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, modificarea programului de activităţi culturale şi sociale de interes public judeţean organizate, desfăşurate şi finanţate de Consiliul Judeţean Mureş în decursul anului 2018

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, modificările au fost făcute deoarece “unii organizatori au întâmpinat anumite dificultăți în organizare și au solicitat modificări de perioadă pentru evenimentele pe care le au propus.”

Proiecte susţinute de Consiliul Judeţean Mureş:

Pădurea Rotundă – Film şi Artă Contemporană

Ajuns la cea de-a VII-a ediţie, proiectul cultural “Pădurea Rotundă – Film şi Artă Contemporană” este gândit pe formula unui festival de film european şi ca un laborator de artă contemporană, unde mai mulţi artişti sunt invitaţi să abordeze tema site-specific, inspirându-se din atmosfera comunităţii mureşene transpunându-le în proiecte artistice ce descriu acest microunivers.

Organizator: Asociaţia K’Arte.

Locaţie: Reghin, Târgu-Mureş.

Data: 1-7 septembrie 2018.

Sprijin financiar: 20.000 lei.

Conferința internațională ”Interdisciplinaritate în inginerie” – Inter-Eng, Universitatea ”Petru Maior”

Manifestarea a ajuns la cea de a XII-a ediție și se organizează în parteneriat cu Academia de Științe Tehnice din România. Prin acțiunile și evenimentele desfășurate în cadrul acestei conferințe s-a reușit captarea unui real interes la nivel internațional pentru ramura inginerească a științei și cercetării, câștingăndu-se un statut bine meritat. Performanțele și perseverența au reușit să aducă un numar de 17 țări ale lumii care vor concura și anul acesta pentru realizarea unor activități de cercetare dar și pentru unirea proiectelor menite să dezvolte.

Organizator: Universitatea ”Petru Maior” Târgu-Mureş.

Locaţie: Târgu-Mureş.

Data: 4-5 octombrie 2018.

Sprijin financiar: 40.000 lei.

Festivalul internațional de folclor ”Folk Friends Together” Evenimentul a ajuns la ediția a IV-a şi demonstreză un potențial deosebit de a transmite tradițiile locale în lume, dar și de a stabili relații de prietenie și colaborare cu participanți din Ungaria, Turcia, Egipt, Grecia, Italia, Bulgaria, Cehia, Polonia, Franța, Moldova și Ucraina. Prezentarea dansurilor și a acordurilor muzicale tradiționale specifice împletesc valorile pământului într-o dezvoltare a comunităților specificate ridicând nivelul artei tradiționale într-un concept accesibil tuturor.

Organizator: Asociația ”Junii Târnavei”.

Locaţie: Târnăveni.

Data: 31 august 2018.

Sprijin financiar: 15.000 lei.

Marșul Bicicliștilor

Evenimentul dedicat celor care preferă deplasarea pe două roți este reprezentat de o nevoie acerbă de educație civică, etică și auto. Conform statisticilor de la Serviciul Rutier Mureș, în perioada 2010-2017, accidentele în care au fost implicați bicicliștii au crescut ajungând la un procent de 50% din total accidente la nivelul municipiului Târgu-Mureș. În acest context, Fundația Comunitară Mureș propune desfășurarea unor activități de conștientizare a participanților la trafic prin care să se sensibilizeze bicicliștii asupra respectării legilor circulației pe două roți, a cetățenilor și autărităților asupra importanței mobilității urbane sustenabile, protecției mediului, folosirea mijloacelor de transport alternative și evitarea accidentelor rutiere.

Organizator: Fundația Comunitară Mureș.

Locaţie: Târgu-Mureș.

Data: 16 septembrie 2018.

Sprijin financiar: 18.000 lei.

Demonstrație aviatică cu baloane cu aer cald

Devenită deja tradiție, cea de a XIII-a ediție a evenimentului sportiv desfășurat în microregiunea Valea Nirajului – Câmpul Cetății, promovează o ramură a sportului mai puțin cunoscută în țară, dar și creearea și consolidarea relațiilor internaționale cu asociații sportive similare. Obiectivele manifestării privesc creșterea vizibilității Văii Nirajului, atât în țară cât și în străinătate, atragerea unui număr cât mai mare de turiști care să susțină și alte tipuri de concursuri sportive individuale sau de echipă. Anul 2018 aduce alături de Asociația Nyaradballon Sky Team, echipe din Ungaria, Slovacia, Moldova, Lituania care vor înălța baloane cu aer cald și deltaplane. Programul adiacent este unul ofertant având în vedere poziția geografică și atractivitatea zonei Eremitu – Câmpul Cetății.

Organizator: Asociația Nyaradballon Sky Team Câmpul Cetății.

Locaţie: Câmpul Cetăţii.

Data: 28-30 septembrie 2018.

Sprijin financiar: 20.000 lei.

Concertul simfonic al orchestrei medicilor din București

Orchestra medicilor din București a fost fondată în 1954, dirijată de Bogdan Moroianu, medic, compozitor și dirijor. Orchestra medicilor este sub înalt patronajul Filarmonicii George Enescu din București și prezintă numeroase spectacole, conferințe dedicate instruirii estetice și muzicale a studenților mediciniști. Toate acestea au fost parcurse în ordinea istorică a marilor curente estetice și perioadele istorice de la preclasici până la modernism, concerte live, istoria artelor, literaturii, picturii sculpturii și arhitecturii susținute de personalități ale artei, științei și culturii românești.

Organizator: Fundația Medicina și Muzica București.

Locaţie: Târgu-Mureş.

Data: 22 septembrie 2018.

Sprijin financiar: 15.000 lei.

Zilele Teatrului Șură

Spectacolul ”Ingmar Bergman” este susținut în cadrul stagiunii de la Teatrul Şura – Călugăreni. Se dorește introducerea unei idei inovative și a unui concert inedit pentru deschiderea către generația tânără – atelier de muzică rock, atelier arheologic, concursuri tematice, în special schimburi interculturale și pentru alte genuri muzicale cum ar fi: jazz, muzică clasică și în special teatrul alternativ.

Organizator: Teatrul Șura – Călugăreni.

Locaţie: Călugăreni.

Data: 5-15 septembrie 2018.

Sprijin financiar: 15.000 lei.

Festival concurs naţional de interpretare a cântecului popular „Petre Săbădeanu”

Festivalul se află la prima ediţie şi are ca scop conservarea, valorificarea şi promovarea patrimoniului cultural imaterial , prin recuperarea folclorului autentic, educarea tinerilor spre păstrarea în memoria colectivă a cântecului popular interpretat de artişti de excepţie, aşa cum a fost Petre Săbădeanu. Concursul oferă tinerilor interpreţi de muzică populară şansa de exprimare artistică în datele unui eveniment singular, organizat în această zonă a ţării, cu promovarea repertoriului muzical din zona Mureşului. Festivalul va cuprinde şi recitaluri ale unor artişti consacraţi.

Organizator: Fundația „ Șopterean”.

Locaţie: Palatul Culturii Târgu-Mureş.

Data: noiembrie 2016.

Sprijin financiar: 15.000 lei.

Festivalul cultural sportiv Medifun

Eveniment cu tradiție în sfera mureșeană, reunește anual la Târgu-Mureș mii de studenți din toate centrele universitare ale tării, timp de cinci zile. În cadrul acestui festival sunt desfășurate o serie de activități sportive, culturale – conferințe, concerte, petreceri în aer liber, dar și parada echipelor participante. Anul 2018 presupune un plus de valoare al serbării României prin dansuri tradiționale, scenete din istoria României, parade și acte caritabile. Probele sportive acoperă o gamă largă – buble footbal, escaperoom, paintball, footbal masculin și feminin, baschet, volei, tenis de câmp, tenis de masă, atletism, biliard, ciclism, dartz, wist, jocuri pe calculator.

Organizator: Liga Studenților Târgu-Mureș.

Locație: UMF, Căminele studențești, Teatrul de Vară Târgu-Mureş.

Data: 10-14 octombrie 2018.

Sprijin financiar: 15.000 lei.

”145 de ani de educație și cultură”

Evenimentul constă într-o serie de manifestări cu caracter educațional și cultural care să promoveze calitativ zona Târnavei Mici. Manifestările pot fi un bun prilej de promovare a valorilor tradiționale mureșene care să rezume momente importante de educație și cultură care să aducă un aport la dezvoltarea unei societăți capabile să-și aprecieze valorile culturale, dar și economice.

Organizator: Asociația ”Ansamblul Kökènyes” Târnăveni.

Data: 15-24 noiembrie 2018.

Sprijin financiar: 15.000 lei.

”Zilele Jocurilor”

Evenimentul ”Zilele Jocurilor” este un proiect inițiat de un grup de tineri împătimiți ai jocurilor societății actuale care și-au dorit să schimbe percepția tinerilor și a familiilor în ceea ce privește jocurile de societate și cele fizice. Prin aceste tipuri de manifestări se oferă publicului noi posibilități de interacțiune cu acestea. Prin concursuri, promoții și prezentări ale celor mai noi jocuri de pe piață, se crează o deschidere în percepția tinerilor, atât din mediul liceal cât și din mediul studențesc, fiind invitați toți membrii familiei tradiționale. În cadrul târgului va fi amenajată o zonă specială în care designerii amatori de jocuri își vor putea prezenta și testa prototipurile.

Organizator: Asociația ”Zilele Jocurilor”.

Locaţie: Teatrul Naţional Târgu-Mureş.

Data: 23-25 noiembrie 2018.

Sprijin financiar: 10.000 lei.

Festivalul Magiunului

Se desfășoară în satul Iara de Mureș. Apreciat de tot mai multe grupuri de turiști din România, Ungaria, Austria și Olanda, scopul festivalului care este de promovare a produselor locale a devenit unul de promovare a identității culturale și a turismului culinar din ce în ce mai pregnant. Pentru asigurarea calității evenimentului, vor fi inițiate discuții deschise cu localnicii și autoritățile locale, dar și un prpgram artistic pentru destinderea participanților. Organizator: Asociația Organizatorilor de Evenimente din Transilvania.

Locaţie: Iara de Mureş.

Data: 15-16 septembrie 2018.

Sprijin financiar: 10.000 lei.

Gala Mass-Media Mureșeană 2018

Evenimentul este propus în colaborare cu Studioul Teritorial TVR Târgu-Mureș și presupune două etape: o platformă de comunicare mass-media locală și tânăra generație, moderată de cei doi prezentatori ai Studioului Teritorial TVR și Radio Târgu-Mureș şi Gala mass-media în care se vor premia următoarele categorii: secțiunea TV, secțiunea radio, secțiunea presă scrisă, secțiunea on-line și secțiunea instituții publice.

Organizator: Asociația ”Vio Lady &Music Media”.

Locaţie: Târgu-Mureş.

Data: 22-28 octombrie 2018.

Sprijin financiar: 15.000 lei.

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE