Home / Administratie / Rectificare de buget pozitivă pentru mai multe instituţii subordonate Consiliului Judeţean Mureş

Rectificare de buget pozitivă pentru mai multe instituţii subordonate Consiliului Judeţean Mureş

Consilierii județeni au aprobat joi, 30 august, într-o şedinţă ordinară de lucru, rectificarea bugetului județului Mureș în vederea alocări de sume pentru instituțiile subordonate în vederea desfășurării activității în condiții optime.

Astfel, Direcția de Evidență a Persoanei a primit 50.000 lei, Serviciul de Pază a Obiectivelor de Interes Județean 445.000 lei, Muzeul Județean Mureș 200.000 lei, Ansamblul Artistic Profesionist “Mureșul” 440.000 lei, Teatrul “Ariel” 450.000 lei, Filarmonica de Stat 2.183.000 lei, Centrul Județean de Cultură 69.000 lei, Redacția Revistei “Vatra” 15.000 lei, Redacția Revistei “Lato” 15.000 lei, Biblioteca Județeană Mureș 200.000 lei şi Serviciul Salvamont Salvaspeo 128.000 lei.

Direcției Generale de Asistență Socială pentru Protecția Copilului i s-a alocat suma de 4.806.000 lei pentru asigurarea plății cheltuielilor de personal și a cheltuielilor cu bunuri și servicii pentru luna septembrie 2018.

“Astfel, fondurile pentru funcţionarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş sunt asigurate integral din bugetul judeţului, deşi cea mai mare parte dintre acestea trebuie asigurate din bugetul naţional. Sperăm ca această situaţie să fie reglată prin rectificarea bugetului de către Guvern, altfel va fi necesar să redirecţionăm sume prevăzute pentru investiţii pentru a putea asigura funcţionarea corespunzătoare a Direcţiei”, se menţionează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Consiliului Judeţean Mureş.

Totodată, Guvernul României, pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri și a Primului Război Mondial, a alocat suma de 302.000 lei, sumă cu care a fost majorat bugetul Județului Mureș, care a fost alocată pentru Muzeul Județean și Biblioteca Județeană.

Alex TOTH

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO. Dr. Bogdan Voicu, candidat candidat PNL la funcția de consilier al Municipiului Târgu Mureș: „Să ne cinstim bătrânii căci și noi vom îmbătrâni!”

În calitate de consilier local al municipiului Târgu Mureș, voi înființa o comunitate pentru seniorii …