„10 pentru siguranţă!”. Cum să luptăm împotriva violenţei în familie Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 249 Vizualizări

„10 pentru siguranţă!”. Cum să luptăm împotriva violenţei în familie

Campania „10 pentru siguranţă!” propune un subiect delicat, „Violenţa în familie”, încă evitat în societatea românească, neînţelegerea fenomenului, prejudecăţile şi toleranţa noastră faţă de violenţă determinându-ne încă să credem că „nu este treaba noastră”, că „ea e de vină fiindcă nu pleacă” şi multe altele.

Recomandări utile

Redăm, în rândurile de mai jos, mesajul transmis de responsabilii campaniei, prin intermediul Biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Este treaba noastră, cu atât mai mult cu cât copiii sunt de regulă victime colaterale, iar pentru ei trebuie să vorbim noi, toţi ceilalţi.

O mare parte a faptelor de mare gravitate au loc în familie. De ce în locul în care ar trebui să te simţi cel mai în siguranţă de fapt poţi fi în cel mai mare pericol? Tocmai pentru că agresorul poate acţiona liniştit: victima de ruşine nu prea spune, oricum lumea nu se bagă, deci este liber să facă ce vrea. Oare când victime vor fiicele/fiii noştri, nepoţii, prietenii apropiaţi, atunci vom continua să credem că „nu e treaba noastră” ?

Putem ajuta. Cu o informaţie, cu un pliant. Nu ne costă nimic. Poate victima nu va folosi informaţiile azi, dar într-o zi s-ar putea să îţi spună că i-ai salvat viaţa, ei şi copiilor. Există servicii pentru victime, chiar şi pentru agresori. Judeţul Mureş este unul norocos din acest punct de vedere, având şi un adăpost de urgenţă, cu locaţie secretă. Consiliere psihologică, juridică, sprijin pentru solicitarea ordinului de protecţie, asistenţă socială şi, la nevoie, adăpost – sunt servicii gratuite oferite la Centrul de prevenire a violenţei în familie din Târgu-Mureş. Sunaţi la 0265-255.931 sau pe Facebook  – Violenta intrafamiliala! De asemenea, consiliere oferă şi Fundaţia Veritas din Sighişoara! Spuneţi şi altora!.

Campania „10 pentru siguranţă!” are ca scop reamintirea unor măsuri pentru siguranţa copiilor, a familiei. Aducem în atenţia mureşenilor 10 sfaturi pentru ca familiile din comunitatea noastră să primească nota 10 la lecţia siguranţei.

(Redacţia)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE