Flash mob dedicat lui Eminescu, de Ziua Limbii Române Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 193 Vizualizări

Flash mob dedicat lui Eminescu, de Ziua Limbii Române

Poezia „Luceafărul” a fost recitată de zeci de târgumureșeni și nu numai în cadrul unui flash mob dedicat lui Mihai Eminescu. Evenimentul care a deschis Zilele cărții și muzicii SIMFEST a avut loc în Piața Trandafirilor.

31 august a prins viață pe versurile lui Eminescu. Poezia a fost imprimată pe hârtie şi împărţită celor care au dorit să ia parte la eveniment.

„Un clasic al poeziei românești. Recunosc că sunt un pic cam în vârstă pentru astfel de inițiative, dar bănuiesc că pentru tineri este un mod extrem de inedit de a se familiariza cu lucruri pe care altfel poate nu ar fi atât de doritori să le cunoască. Este de dorit un mod mai diferit de a populariza literatura, care practic este temelia noastră ca și popor, limbă, cultură”, a explicat Anamaria Ionescu, autor și realizator emisiuni Radio România.

Flash mob-ul a avut scopul de a-i scoate pe oameni din rutina lor zilnică oferindu-le o mostră de inedit și pentru a atrage atenția asupra importanței limbii române și a creațiilor literare în societatea contemporană. Acțiunea a fost urmată de lansarea unor volume publicate de români care trăiesc în alte țări, spectacole și proiecții.

„Este o idee foarte bună că într-un festival dedicat producțiilor media, de televiziune, este și o componentă de carte. Pentru că eu nu cred că poți să fii jurnalist, realizator de televiziune, realizator de filme, fără a avea un vocabular. Iar cartea, cititul este cel mai bun mod de a învăța cuvinte, noțiuni și de a călători cu imaginația. Iar de la imaginație pleacă și filmele”, a precizat Anamaria Ionescu.

La Zilele cărții și muzicii SIMFEST au fost implicate și bibliotecile județene din Tîrgu Mureș și Giurgiu, precum și reviste literare și de cultură din Râmnicu Vâlcea, Deva, Satu Mare ș.a. Tîrgul de carte din Piața Trandafirilor poate fi vizitat până duminică.

Rebeca COJOCARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE