Home / Recomandări zi de zi / Atenţie la cei ce vă oferă produse gratuite la domiciliu!

Atenţie la cei ce vă oferă produse gratuite la domiciliu!

Escrocii apelează la tot felul de „scenarii”, simple, dar bine regizate, pentru a obţine bani folosindu-se de naivitatea, buna-credinţă şi neglijenţa noastră! Sunt actori desăvârşiţi, buni comunicatori, care folosesc orice oportunitate pentru a acţiona!

Unul dintre scenariile folosite se bazează pe „oferta” privind produse cosmetice gratuite, uneori fiind menţionat numele unui market cunoscut.

De regulă femei – una sau două persoane, folosesc acest pretext pentru a intra în locuinţă. Apoi se adaptează: fie mai vine una care profită de faptul că proprietarul este implicat în discuţia despre produse şi (eventual cu pretextul folosirii toaletei) ia bani din locuinţă, fie solicită schimbarea unor bani pentru a oferi „un premiu”, pentru a vedea unde sunt ţinuţi banii. Apoi ţine ocupat proprietarul punându-l să completeze un tabel şi…acţionează exact la locul unde a văzut că sunt banii.

„Planul” nu e identic, se adaptează în funcţie de situaţie. Aşadar, atenţie!

Nu permiteţi accesul nimănui în locuinţă, indiferent de motivul invocat! Nu acceptaţi oferte de produse gratuite sau alte „chilipiruri”! Dacă aţi fost victimă, anunţaţi imediat Poliţia şi oferiţi o descriere cât mai amănunţită a făptuitorilor!

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Donare de sânge

Clerici și credincioși din protopopiatele Târgu-Mureș și Târnăveni au participat joi, 2 decembrie la o …