Romcab: creștere la vânzări, dar și la pierderi Business
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 1521 Vizualizări

Romcab: creștere la vânzări, dar și la pierderi

Conducerea companiei Romcab Târgu-Mureș a anunțat, prin intermediul unui raport făcut public pe site-ul Bursei de valori București, că în primele 6 luni ale exercițiului financiar 2018 societatea a înregistrat vânzări în valoare totală de 130.130.358 lei, în creștere cu 113,72% comparativ cu perioada similară a anului trecut (60.888.568 lei).

Potrivit informațiilor furnizate de Prosszer Zoltan, administrator special, „pe măsura refacerii portofoliului de clienți și a cererii constante pe piață, vânzările au înregistrat o creștere semnificativă, de la nivelul de 64 milioane lei la 30 iunie 2017 până la 135 milioane lei la 30 iunie 2018”, în timp ce „cheltuielile strict legate de materii prime și materiale au înregistrat o scădere față de anul 2017 (38%)”, iar „cheltuielile cu personalul au înregistrat o scădere semnificativă datorită reducerii numărului de personal”.

În același raport, se mai precizează că în perioada raportată, SC ROMCAB SA Târgu-Mureș a înregistrat o pierdere netă de 189.757.916 lei, în creștere față de semestrul I 2017, când pierderea netă s-a cifrat la 36.853.554 lei.

„Activitatea desfașurată de ROMCAB S.A. în primele 6 luni ale anului 2018 a fost influențată de intrarea societății în procedura de insolvență, dar a presupus și o creștere semnificativă a cifrei de afaceri. Prin comparație cu aceeași perioadă a anului precedent, tendințele vânzărilor au fost în creștere, așa cum rezultă și din indicatorii poziției financiare analizați în prezentul raport. În perioada de raportare încheiată la data de 30 iunie 2018, entitatea nu a înregistrat cheltuieli de capital de natură să afecteze semnificativ pozitia și performanțele financiare. De asemenea, la nivelul anului 2018 nu se anticipează efectuarea de către entitate a unor cheltuieli de capital”, a menționat Prosszer Zoltan.

Romcab S.A. este o companie producatoare de cabluri, conductori electrici, cordoane de alimentare și cablaje electrice, cu sediul în Târgu-Mureș, aflată în prezent în insolvență. Obiectul principal de activitate al societății este producția și comercializarea următoarelor categorii de produse: cabluri și conductori pentru construcțiile civile, rezidențiale și industriale, cablaje și conductori pentru industria auto, cordoane și cablaje destinate industriei electrocasnice, cabluri și conductori pentru soluții de infrastructură.

Foto: Alex Toth

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE