Un fost campion mondial, noul Cetățean de Onoare la Band Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 722 Vizualizări

Un fost campion mondial, noul Cetățean de Onoare la Band

La ediția din acest an a Zilelor comunei Band, după cuvinte frumoase venite din partea edililor comunelor invitate și salutul transmis de către consilierul Szabo Árpád din partea președintelui Consiliului Județean Péter Ferenc, festivitatea a continuat cu decernarea titlului de Cetățean de Onoare unuia dintre „fii satului”, care s-a născut și a copilărit în satul Oroi, aparținător comunei Band. Este vorba despre Ilie Hosu, fost campion mondial la popice cu echipa României, atât ca sportiv, cât și ca antrenor, multiplu campion național și medaliat cu echipa Electromureș Târgu-Mureș, cu alte numeroase titluri individuale. O sarcină dificilă pentru edilul Mircea Radu a fost prezentarea bilanțului acestuia, începând din anul 1977, când era încă junior. „Este o onoare să ne putem mândri cu concetățenii comunei noastre care au făcut cinste comunei și României și putem spune că aceste titluri simbolice sunt o recompensă prea mică pentru un om care este maestru emerit al sportului, antrenor emerit, maestru internațional”, a încheiat primarul prezentarea noului cetățean de onoare.

Cu emoții mai mari decât atunci când se afla în arenele sportive, Ilie Hosu a ținut un scurt discurs față de, să le spunem „consăteni”, dar cu mulți care nici nu au auzit de el. Ilie Hosu apare și pe panoul pe care figurează campionii mondiali mureșeni la intrările din Complexul Weekend din Târgu-Mureș, dar în dreptul său este trecută disciplina „modelism” (!!!). „În mare, domnul primar a prezentat cam tot ce se putea spune despre mine ca performanțe sportive, dar pentru cei 17 ani ca sportiv și alți zece ca antrenor ar fi și multe altele de spus. Vă mulțumesc din suflet pentru cinstea pe care mi-o acordați cu acest titlu. Mulțumesc părinților mei care mi-au fost alături și care, acum, din Ceruri se bucură pentru mine, dar vreau să mulțumesc și antrenorilor, cei care m-au descoperit, în special Martina Ludovic, cei care m-au cizelat și tuturor celor care au contribuit la rezultatele mele, medicilor care m-au tratat când am avut probleme. Aș completa doar să spun că a fost o mare bucurie pentru mine să văd steagul României ridicat pe cel mai înalt catarg și să ascult imnul țării mele intonat când eu mă aflam pe cea mai înaltă treaptă. Am acum mai mari emoții decât atunci când eram în sălile de concurs, dar sunt deosebit de onorat și vă mulțumesc încă o dată”, au fost cuvintele noului cetățean de onoare al comunei. Cuvintele lui Ilie Hosu au fost completate de cele ale primarului comunei Râciu, Ioan Vasu, care i-a fost cândva conducător la clubul la care acesta evolua. „Sunt cam 40 de ani de când îl cunosc pe Ilie, din perioada în care aveam funcție de conducere la clubul Electromureș, un club care avea multe ramuri sportive, olimpice sau neolimpice. El a fost „lumina” câmpiei noastre, un adevărat campion. Își merită din plin acest titlu, alături de toate tilurile de campion național sau mondial și sunt convins că îl va onora, așa cum și noi trebuie să fim mândri de el”, a fost scurta completare a primarului din Râciu.

După acest moment festiv, sărbătoarea comunei a continuat cu un bogat program artistic. Cu asistența retrasă la umbra teraselor unde grătarele sfârâiau, petrecerea binevenită a continuat. Pe scenă au urcat ansamblurile folclorice din comună și localitățile învecinate, precum și alte ansambluri și interpreți invitați.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE