Home / Eveniment / Despre Unirea Basarabiei cu România, alături de Alexandru Bobeică, la SIMFEST 2018
Alexandru Bobeică (centru) la lansare (Foto: Cristina Szabo)

Despre Unirea Basarabiei cu România, alături de Alexandru Bobeică, la SIMFEST 2018

Distribuie

Alexandru Bobeică, jurnalist din Republica Moldova, și-a lansat în cadrul Târgului de carte SIMFEST cel mai recent titlu, „Sfatul țării. Unirea Basarabiei cu România”. Cartea care a „ocnit” timp de mai mulți ani, încă din studenție, este lucrarea de suflet a acestuia.

Autorul cărții se simte onorat să se afle pe melagurile Transilvaniei și să poată prezenta o parte din istoria țării sale celor interesați.

„Sfatul țării. Unirea Basarabiei cu România” este o lucrare specială din mai multe puncte de vedere. Autorul povestește că a fost nevoit chiar să-și riște viața pentru a se documenta corect, că a avut parte de mai multe momente de cumpănă, dar consideră că totul a fost pentru a evidenția semnificația istorică a evenimentelor.

Alexandru Bobeică dorește ca cititorii săi să afle adevărul despre evenimentele din acea perioadă și consideră că toate aceste informații sunt importante pentru generațiile viitoare și pentru felul în care va evolua societatea actuală.
„Cartea se referă la evenimentele care au avut loc în Basarabia. Anii 1917-1918 au fost perioada în care în Basarabia s-a constituit Sfatul Țării ca organ autonom de conducere a populației băștinașilor, și care a avut curajul și înțelepciunea de a realiza unirea Basarabiei cu România, cu țara mamă”, a povestit Alexandru Bobeică.

Fiind întrebat în cât timp a scris lucrarea, autorul a declarat: „Ce pot să spun, a scrie o carte, tehnic, pot să dureze o lună, două, trei, o jumătate de an. Important e cât a ocnit în sufletul meu această carte.”

Alexandru Bobeică e de părere că nu este atât de importantă perioada în care scrii o carte cât ceea ce reușești să transmiți prin intermediul ei atunci când oamenii o citesc.

Despre ceea ce își propune cartea, autorul a mărturisit: „Scopul este de a scoate din anonimat numele tuturor patrioților basarabieni și români care n-au ratat șansa istorică și au înfăptuit acest act al Unirii, care a intrat în istoria neamului nostru și este scris cu litere de aur”

Autorul basarabean a spus și cât de important este din punctul său de vedere ca măcar din când în când tineretul să se îndrepte și spre lectură, și să mai ia o pauză din ritmul alert al vieții și al Internetului.

Echipa SIMFEST


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bilanțul final al proiectului „Din grijă pentru tine”. Dr. Simona Gurzu: “Doar 30% din cei consultați au fost declarați sănătoși fizic”

Distribuie În intervalul 10-12 martie s-a derulat, la Târgu Mureș, proiectul „Din grijă pentru tine”, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.