Regional Danube Strategy Summit ”Conceptul de inovare integrală dunăreană și cultura antreprenoriatului în Regiunea Nord-Vest”, la Muzeul de Artă din Cluj Napoca Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 213 Vizualizări

Regional Danube Strategy Summit ”Conceptul de inovare integrală dunăreană și cultura antreprenoriatului în Regiunea Nord-Vest”, la Muzeul de Artă din Cluj Napoca

În calitate de co-fondatoare, împreună cu Austria, a Strategiei macro-regionale privind Regiunea Dunăreană în care sunt cooptate 14 state membre, România preia pentru un an, în octombrie 2018, Președinția Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD). Anterior acestui moment, Bucureștiul a preluat, în tandem cu Viena, și găzduirea Punctului Focal SUERD în cadrul MDRAP.

Întrucât, recent, s-a adoptat și H.G. 462/28.06.2018 prin care parțial se reorganizează sistemul de coordonare al implementării Strategiei și se stabilesc noi competențe și atribuții ce revin inclusiv autorităților publice locale, Asociația ”Comunitățile Locale Riverane Dunării” (CLDR) și Fundația Eurolink-Casa Europei au decis organizarea unei serii de reuniuni sub genericul ”Regional Danube Strategy Summit”, cu amabilul sprijin al Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene, dr. Victor Negrescu, precum și prin generoasa contribuție a Ambasadorului Special al Regiunii Dunării, dr. Bogdan Dumitrache.

Conferințele Regionale urmăresc să atingă în principal următoarele rezultate:

– promovarea și popularizarea noii structuri de coordonare a implementării SUERD.

– evidențierea rezultatelor celor mai de succes proiecte realizate prin Transnational Danube Programme, baza viitoarele proiecte hard (de infrastructură) UE.

– identificarea și agregarea căilor de cooperare transnațională în domeniul cercetării, dezvoltării și inovării macro-regionale.

– evaluarea posibilităților de valorificare a sprijinului oferit de China pentru România și alte țări dunărene prin formatul de cooperare economică Republica Populară Chineză și Europa Centrală și de Est (“16+1”).

– lansarea regională a noilor programe de studii de tip post-universitar sub auspiciile Academiei Dunărene a Inovării Integrale, proiect de internaționalizare educațională, inițiat în parteneriat cu Academia Română și cu amabilul sprijin al Ministerului Educației (2012).

Reuniunea de deschidere a seriei va avea loc la Palatul Banffy – Muzeul de Artă din Cluj Napoca, în data de vineri, 7 septembrie 2018, orele 10.00-12.30, sub genericul ”Conceptul de inovare integrală dunăreană și cultura antreprenoriatului în Regiunea Nord-Vest”. Printre invitații și speakeri de onoare se numără: Florin Jianu – preşedinte, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România – CNIPMMR; prof. univ. dr. Vasile Puşcaş; prof. univ. dr. Vasile Dîncu, prof. univ. dr. Dorin Dobra, Mircea Barna – Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca; Marcel Ioan Boloş – director general ADR Nord-Vest ș.a. Amfitrion: directorul general al Muzeului de Artă Cluj Napoca,Lucian Năstase-Kovacs. Moderator: președintele executiv CLDR, Sever Avram.

Deoarece numărul de locuri în sală este limitat, participarea este posibilă, în limita locurilor rămase disponibile, precum și în baza confirmării scrise din partea organizatorilor, până cel mai târziu în data de marți, 4 septembrie 2018, orele 14.00. Pentru detalii, cei interesați pot contacta Secretariatul Consorțiului Organizatoric la e-mail asociatiacldr@gmail.com sau info@houseofeurope.ro sau consulta pagina de internet: http://ciosuerd.houseofeurope.ro/regional-danube-strategy-summit .

Parteneri Media Asociați: Agenția Națională de Presă Agerpres, TVH, Radio7, Opinia Națională, Juridice.ro. Parteneri Media: CaleaEuropeana.ro, Comunicații Mobile, CalendarEvenimente.ro, Tribuna Economică, PRwave.ro, SmartFinancial.ro, BrandInfo.ro, Tomisul Cultural, CalendarEvenimente.ro, 24PHarte.ro, “Buletin Dunărean”.

(Secretariatul Consorțiului Organizatoric)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE