Se dă startul noului sezon de popice Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 264 Vizualizări

Se dă startul noului sezon de popice

Echipa mureșeană cu cele mai bune rezultate în sezonul trecut a fost fără îndoială cea de popice feminin a clubului Electromureș Romgaz Târgu-Mureș. Cu un nou titlu de campioană și câștigătoare a Cupei României, echipa antrenorilor Orosz István și Seres Jozsef a disputat finala Ligii Campionilor și a completat acest palmares cu un nou titlu la junioare și alte medalii cucerite în întrecerile individuale. Printre acestea cele mai valoroase pot fi considerate cele cucerite la Mondialele din primăvară, disputate pe arena din Cluj-Napoca, unde Duka Tilda a urcat pe treapta a treia a podiumului, iar colega sa de club Méhész Anita a devenit vicecampioană mondială, dar reprezentând Ungaria. Anita era dealtfel și deținătoarea recordului arenei clujene la individual, cu 667 p.d., performanță reușită în luna martie a acestui an, la finala Cupei României, dar întrecerea nu a fost de această dată a cluburilor.

Echipa și-a reluat pregătirile de la începutul lunii august și se pregătește intens pentru startul unui sezon care se anunță foarte încărcat. Lotul de senioare a suferit o singură modificare. Din motive personale s-a retras pentru un an Adela Iulia Ban. Ea a fost înlocuită cu o nouă jucătoare venită din Ungaria, Sáfrány Anita. Noua colegă cu același prenume provine de la același club, Rákos SK și ambele fac parte din reprezentativa Ungariei, fiind totodată și bune prietene. Obiectivul echipei este cel de a menține ștacheta la același nivel. „Evident, când ai ajuns sus este greu să-ți propui alt obiectiv decât să te menții acolo. Știm că nu va fi ușor, dar ne-am propus păstrarea titlurilor, atât la senioare, cât și la junioare și o evoluție cât mai bună la Cupa Mondială. Va fi foarte greu, întrecerea va fi una deosebit de echilibrată, una unde cele mai puternice echipe europene își dispută patru locuri pentru turneul final al Ligii Campionilor. Pe lângă acestea, vom avea multe alte competiții individuale, unde vizăm clasări pe podium”, a dezvăluit Antal Matilda, vicepreședintă a clubului târgumureșean.

Numeroase confruntări pe arena proprie

Startul noului sezon s-a dat deja, dar echipa feminină a stat. Prima competiție a noului sezon la feminin în care va evolua Electromureș Romgaz se va disputa pe arena mureșeană, prima etapă din Cupa României, care o vor disputa pe arena proprie, în 15 septembrie. După o săptămână se va disputa tot pe arena mureșeană primul turneu al campionatului junioarelor, dar una dintre cele mai importante competiții din această toamnă va avea loc în intervalul 1-7 octombrie, în Croația, unde vor avea loc întrecerile Cupei Mondiale. De rezultatul obținut la această competiție depinde participarea echipei mureșene la Champions League de la sfârșitul lunii noiembrie. Între acestea vor mai avea loc alte întreceri interne, cum ar fi turneul final individual la juniori și junioare de la Cluj, în 12-14 octombrie, etape ale Campionatului Național sau din Cupa României. Numărul competiților care se vor disputa pe arenele din Cluj, Ploiești, Hunedoara sau Târgu-Mureș în această toamnă este foarte bogat, dar despre acestea vom reveni pe parcurs.

 

Pentru secția de la CSM, suport tehnic și material

La înființarea Clubului Sportiv Municipal s-a ținut cont de toate ramurile sportive care au avut sau au o activitate care se consideră că merită a fi susținută. Apariția acestuia nu va influența în schimb activitatea clubului cu cel mai bogat palmares. În lotul CSM-ului vor intra câte zece jucători, atât la fete, cât și la băieți, dar numai cu echipe de juniori. De pregătirea acestora se vor acupa bineînțeles aceiași doi antrenori, care sunt și selecționerii loturilor feminine ale României. Trecerea echipelor de senioare și seniori la noul CSM era evident un lucru inoportun, ținând cont de faptul că baza sportivă de nivel european a fost realizată dinainte și trecerea la CSM ar întrerupe bogatul palmares al clubului. Totuși, pentru ca această ramură sortivă să aibă continuitate cu sprijinul noului club, este nevoie de antrenori și bază materială de care în acest moment le deține doar Electromureș Romgaz.

Disciplina este desconsiderată de mulți, din cauza numărului redus de echipe în competițiile interne, dar rezultatele obținute pe plan internațional vin în sprijinul acestei echipe. Numele Târgu-Mureșului și tricolorul României au fost rostite sau urcate pe catarg în ultimii ani și datorită acestei echipe.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE