Home / Administratie / Târgu-Mureş, poluat cu particule în suspensie PM 10

Târgu-Mureş, poluat cu particule în suspensie PM 10

Staţiile automate de monitorizare a calităţii aerului deţinute de Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş au înregistrat, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2018, patru depăşiri ale valorii limită pentru sănătatea umană la indicatorul particule în suspensie PM 10, a informat, zilele trecute, cu ocazia unei şedinţe a Colegiului Prefectural Mureş, Dănuţ Ştefănescu, directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş.

Potrivit informaţiilor furnizate de Dănuţ Ştefănescu, cele patru depăşiri au fost înregistrate la staţia MS 2 de pe strada Libertăţii nr. 120 din Târgu-Mureş şi „au fost aduse la cunoştinţa Primăriei municipiului Târgu-Mureş şi a Direcţiei de Sănătate Publică Mureş”.

„În cazul înregistrării a peste 35 de depăşiri ale valorii limită la o staţie, într-un an calendaristic, se iniţiază un plan de calitate a aerului”, a mai precizat directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş exploatează patru staţii automate de monitorizare a calităţii aerului:

– MS 1 – staţie de monitorizare a fondului urban, amplasată pe strada Koteles Samuel nr. 33 din Târgu-Mureş, pentru indicatorii: monoxid de carbon, oxizi şi bioxid de azot, ozon, bioxid de sulf, benzen şi alţi compuşi organici volatili, particule în suspensie PM 10, particule în suspensie PM 2,5.

– MS 2 – staţie de monitorizare a influenţei zonei industriale, amplasată pe strada Libertăţii nr. 120 din Târgu-Mureş, pentru indicatorii: monoxid de carbon, oxizi şi bioxid de azot, ozon, bioxid de sulf, particule în suspensie PM 10.

– MS 3 – staţie de monitorizare a influenţei zonei industriale, amplasată în Luduş, pentru indicatorii: monoxid de carbon, oxizi şi bioxid de azot, bioxid de sulf, particule în suspensie PM 10.

– MS 4 – staţie de monitorizare a influenţei zonei industriale, amplasată în Târnăveni, pentru indicatorii: monoxid de carbon, oxizi şi bioxid de azot, benzen şi alţi compuşi organici volatili, bioxid de sulf, particule în suspensie PM 10.

(Redacţia)

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU ”Magna Cum Laude”. Roxana Munteanu, motivată să performeze în kinetoterapie

Cotidianul Zi de Zi vă propune o serie de prezentare a șefilor de promoție din …