Târgu-Mureş, poluat cu particule în suspensie PM 10 Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1538 Vizualizări

Târgu-Mureş, poluat cu particule în suspensie PM 10

Staţiile automate de monitorizare a calităţii aerului deţinute de Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş au înregistrat, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2018, patru depăşiri ale valorii limită pentru sănătatea umană la indicatorul particule în suspensie PM 10, a informat, zilele trecute, cu ocazia unei şedinţe a Colegiului Prefectural Mureş, Dănuţ Ştefănescu, directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş.

Potrivit informaţiilor furnizate de Dănuţ Ştefănescu, cele patru depăşiri au fost înregistrate la staţia MS 2 de pe strada Libertăţii nr. 120 din Târgu-Mureş şi „au fost aduse la cunoştinţa Primăriei municipiului Târgu-Mureş şi a Direcţiei de Sănătate Publică Mureş”.

„În cazul înregistrării a peste 35 de depăşiri ale valorii limită la o staţie, într-un an calendaristic, se iniţiază un plan de calitate a aerului”, a mai precizat directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş exploatează patru staţii automate de monitorizare a calităţii aerului:

– MS 1 – staţie de monitorizare a fondului urban, amplasată pe strada Koteles Samuel nr. 33 din Târgu-Mureş, pentru indicatorii: monoxid de carbon, oxizi şi bioxid de azot, ozon, bioxid de sulf, benzen şi alţi compuşi organici volatili, particule în suspensie PM 10, particule în suspensie PM 2,5.

– MS 2 – staţie de monitorizare a influenţei zonei industriale, amplasată pe strada Libertăţii nr. 120 din Târgu-Mureş, pentru indicatorii: monoxid de carbon, oxizi şi bioxid de azot, ozon, bioxid de sulf, particule în suspensie PM 10.

– MS 3 – staţie de monitorizare a influenţei zonei industriale, amplasată în Luduş, pentru indicatorii: monoxid de carbon, oxizi şi bioxid de azot, bioxid de sulf, particule în suspensie PM 10.

– MS 4 – staţie de monitorizare a influenţei zonei industriale, amplasată în Târnăveni, pentru indicatorii: monoxid de carbon, oxizi şi bioxid de azot, benzen şi alţi compuşi organici volatili, bioxid de sulf, particule în suspensie PM 10.

(Redacţia)

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE