Anunţ important despre lucrările de la Podul Mureș! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4069 Vizualizări

Anunţ important despre lucrările de la Podul Mureș!

Începând de vineri, 7 septembrie, firma câștigătoare a licitației va demara lucrările de reparaţii capitale la podul de legătură dintre cartierul Unirii şi municipiul Târgu-Mureș, legătura cu DN 15E, precum şi conexiunea comunelor limitrofe cu orașul.

Lucrările de consolidare structurii de rezistență vor dura până în vara anului viitor, când, pe perioada vacanței de vară, podul va fi închis pentru asfaltare, precizează purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Târgu-Mureș, Cosmin Blaga.

”Deocamdată vorbim despre lucrări doar la partea de structură de rezistență, iar traficul rutier nu va fi afectat. În momentul în care se vor demara lucrările și la partea de carosabil, lumea va fi informată și vom găsi și alternative pentru a degaja traficul din acea zonă. Cel mai probabil că anul viitor în vacanța de vară vor începe lucrările la partea de carosabil, pentru că nu vrem să fie afectată în niciun fel circulația rutieră, mai ales în perioada școlii”, a declarat Cosmin Blaga.

Costurile proiectului se ridică la aprope 13,6 milioane de lei (aproximativ 3 milioane de euro), lucrările fiind finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2017-2020. Durata contractului este de 36 de luni, începând cu data emiterii ordinului de începere al lucrărilor. Proiectul are ca scop realizarea unor lucrări de reparaţii care vor menţine podul la parametri normali de exploatare şi vor respecta cerinţele de rezistenţă şi stabilitate. Se vor efectua lucrări de reparaţii şi consolidare a podului peste râul Mureş, deoarece de-a lungul timpului au apărut degradări şi defecte majore. Suprafaţa totală a lucrării este de 11.700 de metri pătraţi.

V. OANCEA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE