Home / Administratie / Eşti la prima căsătorie, primeşti 500 de lei, proiect aflat în agenda Consiliului Local Târgu-Mureş

Eşti la prima căsătorie, primeşti 500 de lei, proiect aflat în agenda Consiliului Local Târgu-Mureş

Distribuie

Tinerii cu vârsta între 18 şi 35 de ani, aflaţi la prima căsătorie, ar putea primi, din partea Primăriei municipiului Târgu-Mureş, un stimulent financiar în valoare de 500 de lei. Iniţiativa aparţine consilierului UDMR Bakó Szabolcs şi a fost publicată, din data de 28 iunie 2018, pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureş, www.tirgumures.ro.

Proiect iniţiat de Bakó Szabolcs

Potrivit iniţiatorului, statul, prin autorităţile administraţiei publice locale, „îşi asumă responsabilitatea de realizare a măsurilor şi acţiunilor prevăzute în actele normative privind beneficiile de asistenţă socială şi serviciile sociale, măsuri ce vizează dezvoltarea propriilor capacităţi de integrare socială şi implicarea activă în soluţionarea situaţiilor de dificultate prin crearea de oportunităţi egale şi, în subsidiar, prin acordarea de beneficii de asistenţă socială şi servicii sociale adecvate.”

Expunerea de motive conţine şi date furnizate de către Serviciul Stare Civilă al Municipiului Târgu-Mureş, conform cărora în anul 2016 au fost oficiate 668 de căsătorii pentru tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, iar în anul 2017 au fost oficiate 624 de căsătorii.

„Dată fiind această situaţie, tinerii trebuie sprijiniţi de către stat în a-şi forma familii, devenind astfel mai responsabili, de la vârste timpurii. Ajutorul pentru tinerii căsătoriţi va consta în stimulente financiare în cuantum de 500 de lei/familie, acordate dacă unul din soţi este la prima căsătorie şi are domiciliul sau reşedinţa pe raza municipiului Târgu-Mureş”, a precizat Bakó Szabolcs.

Alex TOTH

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.