Home / Slider / Debut perfect pentru handbaliste

Debut perfect pentru handbaliste

Distribuie

Echipa feminină de handbal CSM Târgu-Mureș a avut un start mai mult decât entuziasmant în prima etapă a noii ediții a Diviziei A. Cu o echipă foarte tânără, bazată în special pe junioarele clubului Olimpic, mureșencele au trecut ușor peste momentul debutului și au învins în prima etapă din seria D a eșalonului secund formația CSU de Vest Timișoara cu scorul de 37-25 (17-9). A fost prima partidă disputată de echipa de „senioare” a antrenorilor Mihaela și Claudiu Evi în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș, echipa susținând partidele din sezonul trecut, când au debutat în Divizia A în sala Gimnaziului „Liviu Rebreanu” și au mai susținut jocuri în aceeași sală doar în turneele finale ale junioarelor. Cu emoțiile inevitabile dinaintea startului, mureșencele au trecut rapid peste acest prag, s-au despins din minutul 4 la  trei goluri, scor 4-1, după care nu au mai cedat inițiativa. Timișorencele au redus la 5-4, dar CSM s-a desprins din nou la 7-4. Prima eliminare a venit din tabăra gazdelor, cu Ghemeș trimisă pe bancă. Echipa sa se putea distanța totuși, dar s-a ratat lansarea unui contraatac, apoi unul pozițional și s-a ajuns la jumătatea reprizei la 7-6. A venit momentul „exploziei” și mureșencele au reușit o serie de cinci goluri în următoarele cinci minute. Bucin a scos una după alta aruncările de la 7 metri, transformate cu siguranță de Bărăbaș, Flavia Munteanu și-a dovedit din nou clasa de stângace destoinică pe extrema dreaptă, dar apărarea a fost principalul punct forte al echipei pe durata reprizei. În ciuda celor trei eliminări dictate împotriva lor fără niciuna pentru oaspete, mureșencele au încheiat repriza în avantaj relativ liniștitor, cu o „aeriană” valorificată de Târșoagă înainte de pauză. Un fapt remarcabil a fost acela că pe parcursul primei părți la mureșence au evoluat aproape toate jucătoarele înscrise pe foaia de arbitraj, cu momente în care avantajul de pe tabelă permitea trimiterea pe teren a celor mai tinere componente.

Fără emoții, spectacol până la final

Diferența de opt goluri de la pauză putea fi și înșelătoare. Debutul părții a doua a dovedit acest lucru. Bănățencele au beneficiat în primele 6 minute de 4 aruncări de la 7 metri, toate transformate. S-a ajuns totuși la un avantaj chiar de 10 goluri spre jumătatea reprizei, dar a urmat o perioadă de relaxare, când aproape că s-a jucat cu garda jos. Oaspetele s-au apropiat amenințător la doar 6 goluri în minutul 47 (27-21), dar mobilizarea din final a înlăturat orice emoții. S-a ajuns rapid la refacerea diferenței de 10 goluri, iar încercările de anihilare ale „jucătoarelor cheie” nu au avut nicio șansă în fața unei echipe la care mai multe pot fi catalogate cu acest „calificativ”. Cu Bărăbaș, Stângu, Bucin, Tâșoagă sau altele capabile de pătrunderi individuale și execuții surprinzătoare, era greu de anihilat o echipă omogenă. Mureșencele au luat astfel un start lansat, dar vor avea în etapa viitoare un examen mai dificil, tot pe teren propriu, cu Minaur Baia Mare.

Marcatoarele echipei mureșene au fost: Monica Bărăbaș 8 goluri, Andreea Târșoagă și Carola Stângu câte 7, Flavia Munteanu 6, Carina Ghemeș 3, Georgeta Bucin 3, Ioana Moldovan 2, Sarah Darie 1 gol. În poartă s-au aflat Ioana Ugran și Hodor Zsuzsanna, iar pe parcurs au mai evoluat Ioana Sângeorzan, Paula Popeanu, Ioana Bardoși și Maria Radu, cu momente în care unele jucătoare au putut fi odihnite.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.