Share

Home / Reghin / FOTO: Campionul naţional STIHL Timbersports 2018, stabilit la Reghin

FOTO: Campionul naţional STIHL Timbersports 2018, stabilit la Reghin

Cei mai îndemânatici şi puternici tăietori de lemne din ţară au concurat vineri, 7 septembrie, pentru titlul de campion naţional al României, în cadrul STIHL Timbersports, competiţie organizată la Reghin, cu ocazia aniversării a 65 de ani de la înfiinţarea companiei IRUM şi a 25 de ani de la înfiinţarea companiei Maviprod.

Şase probe spectaculoase

La finalul a şase probe extrem de antrenante şi bogate în adrenalină (tăierea cu joagărul, tăierea orizontală, tăierea cu motoferăstrăul STIHL MS661, tăierea verticală, tăierea la înălţime şi tăierea cu super-motorferăstrăul/hot saw), clasamentul final al Campionatului Naţional, ediţia 2018, este următorul: Cser Szilárd – locul 1, Nagy Botond – locul 2, Dan Petrescu – locul 3 (lider până la ultima probă, decisivă, unde a fost descalificat deoarece nu a putut porni la timp super-motorferăstrăul), Bálázs Dávid – locul 4, Costel Pleş – locul 5, Ionel Mariniţă – locul 6, Pálfi Carol şi Sebastian Ulici – ambii locul 7.

Primii patru clasaţi s-au calificat la Campionatul Mondial Timbersports, competiţie care se va desfăşura în Liverpool (Marea Britanie), în perioada 19-20 octombrie.

Cser Szilárd: „Să fac sport este o moştenire de familie”

Reporter: Pentru început, vă rog să vă prezentaţi cititorilor Zi de Zi.

Cser Szilárd: Am vârsta de 23 de ani, sunt din Secuieni şi practic acest sport de patru ani.

Rep.: Cu ce vă ocupaţi în viaţa de zi cu zi?

C.S.: Lucrez în străinătate, am venit acasă de o lună, perioadă în care am făcut doar antrenamente. Altfel, mă antrenez de două – trei ori săptămânal.

Rep.: În străinătate lucraţi în industria forestieră?

C.S.: Nu, fac cu totul şi cu totul altceva.

Rep.: Ce impresii v-a lăsat finala de la Reghin?

C.S.: În finală am avut probele care îmi plac mie, la care sunt cel mai bun, de exemplu Single Buck-ul, unde am obţinut cel mai bun timp.

Rep.: Ce vă atrage la acest sport? De ce vă place?

C.S.: Să fac sport este o moştenire de familie. Şi tatăl meu a fost sportiv, iar eu am făcut şi alte sporturi cum ar fi fotbalul şi handbalul, după care am intrat în echipa din Secuieni la acest sport.

Rep.: Acest titlu este primul succes major din palmaresul dumneavoastră?

C.S.: Mai am în palmares un loc 3, la finala naţională, şi am fost şi cu echipa naţională la mai multe concursuri internaţionale.

Rep.: Ce vă propuneţi pentru campionatul mondial din acest an?

C.S.: După finala de astăzi, va urma o competiţie în Cehia unde se vor valida timpii, şi dacă intru în primii 12, atunci merg mai departe la campionatul mondial, la individual.

A consemnat Alex TOTH

 

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Petru Ştefan Runcan, soluţii pentru dezvoltarea turismului mureşean

Am avut plăcerea să întâlnesc zilele trecute un om destins şi zâmbitor, Petru Ştefan Runcan, …

Share
Share