Home / Cultură / „Blocați în trecere“, la Teatrul Studio: Prezentarea rezultatelor Fresh Start – rezidențe de creație
Imagine din spectacol (Foto: Bogdan Botaș)

„Blocați în trecere“, la Teatrul Studio: Prezentarea rezultatelor Fresh Start – rezidențe de creație

Distribuie

După o vară de ateliere, creație și experiment, rezidenții celei de-a treia ediții Fresh Start, parte din proiectul Rezidențele Reactor 2018, sunt pregătiți să își arate rezultatul a două luni de muncă.

Fresh Start este un program de rezidențe adresat tinerilor absolvenți de teatru, aflat la a treia ediție. Sub îndrumarea lui Sinkó Ferenc, actor, lector la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca și mentorul acestei ediții, și cu ajutorul echipei Reactor, cei șapte rezidenți participanți au fost inițiați în producția unui spectacol prin tehnici specifice teatrului devised și în regim independent.

După o reprezentații la Reactor în Cluj-Napoca și la Macaz în București, spectacolul ajunge la Târgu Mureș joi, 13 septembrie, când se va juca la Teatrul Studio de la ora 19:00. Rezervările se pot face prin e-mail la rezervari@teatrulstudio.ro.

Turneul se va încheia cu o ultimă reprezentație la Teatrul Gong din Sibiu.

„Blocați în trecere“ (titlu de lucru), este un performance în trei nuanțe muzicale de și cu: Irina Crăiță-Mândră (regie), Bianca Trifan (dramaturgie), Camelia Neagoe (coregrafie), Dan Cristian Ioniță (muzică), Irina Sibef, Grațiela Bădescu și Andrei Han (actorie). Mentorul spectacolului este Sinkó Ferenc.

Pornind de la o serie de întrebări despre sine și ulterior (în procesul de lucru) diverse provocări lansate actorilor prin improvizații, spectacolul își propune să abstractizeze angoasele, vulnerabilitățile, frustrările și temerile care ne modifică inevitabil experiențele personale. Este necesar să explorăm și să deconstruim spațiul obscur în care conviețuiesc aceste frici și să urmărim felul în care noi le traversăm pentru a ne cunoaște și în ultimă instanță (re)cunoaște fragilitatea.

Acest proiect cultural este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Mai multe detalii despre proiectele Reactor de creație și experiment se pot găsi pe site-ul www.reactor-cluj.com, pe paginile de Facebook: www.facebook.com/ReactorCluj sau www.facebook.com/FreshStartRezidente și pe cea de Instagram: www.instagram.com/reactor.cluj.

(A.V.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO. Importanța digitizării ziarelor, dezbătută la evenimentul „Digitalizare/ DigitalizOare?”, susținut la Biblioteca Județeană „Astra” Sibiu

Distribuie Compania Arcanum, împreună cu Biblioteca Județeană „Astra” Sibiu, a organizat vineri, 22 martie, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.