Home / Eveniment / Atelierul Protejat / Neprotejat propune educație sexuală prin teatru
Echipa de creație a spectacolului

Atelierul Protejat / Neprotejat propune educație sexuală prin teatru

În 14 și 15 septembrie 2018, Asociația ANIMACT, alături Asociația SEXUL vs BARZA și Asociația Minitremu vor organiza un atelier de educație sexuală, destinat tinerilor din Târgu-Mureș. Atelierul va fi coordonat de Adriana Radu, fondatoarea proiectului video online de educație sexuală SEXUL vs BARZA, absolventă a Masteratului de Sănătate Publică al Facultății de Medicină Charité din Berlin și va avea loc la Galeria B5 (Piața Boliay, nr.5).

Atelierul face parte din proiectul cultural PROTEJAT / NEPROTEJAT – Educație sexuală comprehensivă prin teatru, desfășurat de Asociația ANIMACT în parteneriat cu Asociația SEXUL vs BARZA, Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel”, Universitatea de Arte din Târgu-Mureș și Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii.

Proiectul cultural PROTEJAT /NEPROTEJAT – Educație sexuală comprehensivă prin teatru are drept scop crearea unei platforme de dialog între copii, părinți, profesori, precum și alți reprezentanți ai comunității. Platforma de dialog își propune să ofere publicului un spațiu de reflecție privind nevoia tinerilor de educație sexuală în școlile din România. Ne dorim să scoatem din zona tabu subiectul educației sexuale – un subiect sensibil pentru toate vârstele. Proiectul își propune să deschidă posibilitatea schimbării percepției negative a părinților și profesorilor cu privire la subiecte legate de educația sexuală.

Premiera spectacolului produs în urma desfășurării proiectului cultural PROTEJAT / NEPROTEJAT – Educație sexuală comprehensivă prin teatru va avea loc în 28 septembrie 2018, la Sala Studio a Teatrului pentru Copii și Tineret „Ariel”. În perioada 1-10 octombrie 2018, echipa spectacolului urmează să itinereze spectacolul în cinci orașe diferite din România: Tmișoara, Satu-Mare, Cluj-Napoca, Iași și București. Toate reprezentațiile spectacolului vor fi urmate de discuții cu publicul. Scopul acestora este încurajarea dialogului dintre tineri, părinți, profesori, decidenți și specialiști locali în domeniul sănătății și educației cu privire la necesitatea educației sexuale.

Din echipa de creație a spectacolului fac parte: Olga Macrinici, Adriana Radu, Denisa Berceanu, Adonis Tanța, Alexandru Macrinici, Andreea-Mihaela Cuc, Denis Demian, Carmen Ghiurco, Mălina Moraru, Mădălina Popa, Denissa Rogoz și Dragoș Stoenescu.

Proiectul PROTEJAT /NEPROTEJAT – Educație sexuală comprehensivă prin teatru este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Fundația Culturală Europeană și FRIDA – The Young Feminist Fund.

Asociația ANIMACT a fost fondată în aprilie 2017 la Târgu Mureș și are drept scop realizarea proiectelor culturale implicate social, care oferă contextul necesar dezbaterii unor problematici acute ale societății românești prin exploatarea mijloacelor specifice artelor performative, cu un accent puternic pe dezvoltarea și promovarea dramaturgiei contemporane.

(A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Firmele primesc 2.500 lei pentru fiecare salariat care a lucrat în regim de telemuncă pe perioada stării de urgență! Există condiții și excepții.

În Ordonanța de Urgență a Guvernului 132/2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 720 din 10 …