Home / Invatamant / Aparatură ultramodernă și servicii noi de imagistică dentară la UMF

Aparatură ultramodernă și servicii noi de imagistică dentară la UMF

Distribuie

Îmbunătăţirea permanentă a sistemului educaţional medical prin folosirea celor mai performante echipamente şi tehnologii în beneficiul procesului didactic, activităţii clinice şi cercetării ştiinţifice este un deziderat major pentru UMF Tîrgu Mureş.

Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF Tîrgu Mureş va beneficia, începând cu luna octombrie a acestui an, de aparatură şi tehnologie de ultimă generaţie în domeniul radiologiei dentare, oferind pacienţilor cele mai noi şi accesibile servicii imagistice: tomografii computerizate 3D, fotografie 3D a feţei, radiografii 2D panoramice şi cefalometrice.

Tomograful computerizat 3D CBCT (Cone Beam Computer Tomography) de la Planmeca, ProMax 3D, recent achiziţionat, oferă acurateţe maximă în diagnosticarea afecţiunilor din sfera maxilo-facială prin imagistica 3D, fotografii 3D, panoramare în 2D şi cefalometrii, toate într-un singur echipament, indispensabil în implantologie, ortodonţie, chirurgie maxilo-facială, endodonţie, parodontologie, investigarea articulaţiei temporo-mandibulare.

Rezultatele CBCT sunt stocate în computer şi se transmit în format electronic (mail) către medicul sau studentul care tratează pacientul. De aceste servicii pot beneficia atât pacienţii trataţi de către studenţi, medici rezidenţi sau cadre didactice care îşi desfăşoară activitatea clinică în cadrul Facultăţii de Medicină Dentară, cât şi pacienţii care urmează tratamente de specialitate în cabinetele sau clinicile private.

 

Informaţii suplimentare privind serviciile imagistice, programul compartimentului de radiologie şi tarifele se pot obţine de la Recepţia Facultăţii de Medicină Dentară, telefon 0265-215.551 int. 301.

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului Leonard Azamfirei privind starea Universității de Medicină, Farmacie, Științe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.