Home / Slider / Galerie Foto: Farmecul de septembrie al Călimanilor

Galerie Foto: Farmecul de septembrie al Călimanilor

La început de septembrie, profitând ce câteva zile de concediu, am dat o tură în Călimani, loc încă nou pentru mine. Cum din Lunca Bradului sau Toplița drumul era greu accesibil mașinii, am ales varianta Bistrița-Pasul Tihuța-Vatra Dornei-Gura Haitii și apoi către Stația Meteo Rețitiș. Din Gura Haitii drumul urcă vreo 27 de kilometri până aproape de stație, dar merită tot efortul, peisajul mirific face uitat drumul de piatră ce urcă spre cota 2021 cât are stația meteo. Aici, Alex Crucianu, meteorolog, ne-a fost gazdă bună, ne-a oferit toate condițiile de a sta două nopți, numai bune să-ți tragi sufletul după trasele bântuite din Călimani.

Peisajul Călimaniului e unul fantastic, doar cine a fost sus îi știe frumusețea, de care m-am convins pe viu la această mică escapadă la peste 2.000 de metri.

Merită văzut acest loc unde natura își deschide larg porțile celui care îi trece pragul. Vârful Pietrosu, Cariera de sulf, Lacul Iezer, sunt doar câteva din minunățiile Călimanilor, locul unde o dată ajuns te îndeamnă să revii într-o bună zi.

Prin Pasul Tihuța
Vârful Rețitiș (2021 m)
Fosta Carieră de Sulf din Călimani
Lacul Iezer (1.825 m )
Stația Meteo Rețitiș (2021 m)
Pietrosul Călimanilor (2100 m)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Femeie ajunsă sub mașină ”în urma unei manevre greșite”

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara au fost solicitați să intervină sâmbătă, 25 septembrie, în …