Home / Cultură / „Hotel Miramare”, spectacol invitat la Teatrul Național Târgu Mureș

„Hotel Miramare”, spectacol invitat la Teatrul Național Târgu Mureș

Distribuie

Spectacolul „Hotel Miramare” de Riccardo Rombi-Ulpia Popa, al Teatrului „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, va fi invitat la Sala Parking a Teatrului Național Târgu-Mureș pentru o unică reprezentație ce va avea loc marți, 18 septembrie, la ora 17.00.

Regizorii spectacolului sunt Riccardo Rombi și Ulpia Popa, iar din distribuția spectacolului fac parte actorii Rosario Campisi, Francesco Franzosi, Alexandrina Ioana Costea și Elena Popa, se anunță în cadrul unui comunicat emis de către Biroul de P.R. al Companiei „Liviu Rebreanu”.

„Regia contemporană înseamnă, înainte de toate, rescrierea rolului publicului ca nefiind obiectul prezentării teatrale (şi nu a reprezentaţiei, care este termen învechit al burgheziei din anii 1800), ci ca element activ din sistemul scenic. Această prezenţă, de fapt, modifică necontenit codurile teatrale şi, modificându-le, creează condiţii pentru experimente artistice continue, capabile să transfere Teatrul în centrul comunicării contemporane. Într-adevăr, imaginând sala unui teatru, în care bărbaţi şi femei din diferite categorii sociale asistă la un „ceva” ce propune modele comportamentale mai mult sau mai puţin desuete, este pură cercetare artistică. Hotel Miramare se naşte deci, dintr-o ruptură (fractură) şi un laborator lingvistic. O fractură care interesează Teatrul, în calitatea sa de povestitor străin şi distrat, faţă de sărăcia existenţială a societăţii contemporane, şi un laborator lingvistic care, în schimb, se naşte din întâlnirea dintre Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe şi Compania Catalyst din Florenţa. Protagonistul spectacolului este, în fapt, Teatrul, ca arhitect experimental, ca element capabil încă să modifice existenţa acelui dintotdeauna cel mai fragil animal numit Om.” (Riccardo Rombi)

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la Casieria din incinta Teatrului de marți până vineri, între orele 9:00 și 15:00, și cu o oră înainte de începerea spectacolelor, sau la numărul de telefon 0365.806.865, și la Agenția de Bilete din incinta Palatului Culturii, de marți până vineri, între orele 12:00 și 17:30, sau la numărul de telefon 0372.951.251.

Bilete și abonamente online pot fi procurate accesând portalul www.biletmaster.ro

(A.V.)


De asemenea, verificati

Bal de Dragobete în Sâncraiu de Mureș

Distribuie Asociația Multiculturală pentru Artă, Tradiție și Dezvoltare Mureș organizează sâmbătă, 25 februarie, de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.