O victorie mare a handbalistelor Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 214 Vizualizări

O victorie mare a handbalistelor

În etapa a II-a a Diviziei A la handbal feminin CSM Târgu-Mureș a obținut duminică după masă o prețioasă victorie în fața uneia dintre principalele candidate la câștigarea seriei D, Minaur Baia Mare. A fost al doilea meci pe teren propriu al echipei mureșene, practic la al doilea sezon în acest eșalon, deoarece majoritatea componentelor echipei antrenoarei Mihaela Evi provin de la CS Olimpic Târgu-Mureș, care a debutat cu o echipă de junioare în urmă cu un an, ocupând un onorant loc 8 la finalul ediției. Partida cu maramureșencele se anunța poate cea mai dificilă din seria de 6 echipe, dar a fost câștigată relativ la pas de mureșence cu 31-23 (17-14). Doar relativ la pas, deoarece nu au lipsit emoțiile, cele care pot da un plus de savoare victoriei. Băimărencele nu au putut folosi jucătoare cu drept de joc din lotul care activează în Liga Națională și s-au văzut depășite din start, debutul meciului fiind net favorabil echipei mureșene. Tensiunea din start și-a spus cuvântul și ambele formații au început timorate jocul. După câte trei atacuri irosite de fiecare parte, Carola Stângu a deschis scorul după aproape 3 minute de joc. Georgeta Bucin a reușit golul de 2-0 și extrema de excepție Flavia Munteanu a dus scorul la 6-1 după șase minute de joc. Echipa zburda realmente pe teren și abia la acest scor s-au făcut primele schimbări. S-a ajuns la scorul de 8-1 și se părea că victoria este doar o formalitate. Oasptele au reușit al doilea gol abia în minutul 13, dar s-a ajuns în următoarele 3 minute la 8-5. La acest scor s-a solicitat și primul time-out, după care s-a reușit până la pauză doar păstrarea diferenței de 3 goluri, care a fost și de numai două în minutul 24 (12-10). Una din probleme a fost și primirea multor goluri prea ușor, poarta neajutând echipa pentru o nouă desprindere.

 

Desprindere reușită spre final

Cu un alt portar în poartă la reluare, mureșencele au reușit imediat după pauză să se desprindă la cinci goluri, 21-16 după cinci minute. Maramureșencelor le era greu să digere înfrângerea care se întrevedea și jocul a devenit pe parcurs tot mai dur, două dintre componentele echipei văzând cartonașul roșu după a treia eliminare de două minute. Emoțiile au fost risipite abia în ultimele minute. Deși când mai erau de jucat șase minute și tabela arăta 27-21, în următorul minut băimărencele au înscris de două ori și aveau posesia. Patru goluri în cinci minute era un handicap care putea fi recuperat. CSM a reușit să reziste însă și în aceste minute a mai înscris de trei ori pe contraatac, de două ori prin Munteanu și o dată prin Monica Bărăbaș, fără să mai primească vreun gol. Un atuu al echipei este în continuare omogenitatea, dată de valoarea lotului. Dacă Andreea Târșoagă sau oricare dintre colegele sale considerate decisive au fost marcate om la om, de fiecare dată au fost găsite soluții pentru a ajunge la poartă. O victorie mare, victorie în fața unei favorite, una care anunță formația mureșeană principala candidată la câștigarea grupei.

CSM a început partida cu formația: Hodor Zsuzsanna- Flavia Munteanu (9 goluri), Georgeta Alina Bucin (6), Monica Bărăbaș (5), Carina Ghemeș, Andreea Târșoagă (3), Carola Stângu (3). Au mai evoluat: Ioana Ugran- Ioana Sângeorzan, Sarah Darie (3), Ioana Moldovan și Paula Popeanu (2).

CSM se află pe prima poziție a seriei D, cu 6 puncte, golaveraj 68-48 și vor evolua în etapa viitoare la Oradea, cu CSU din localitate. În celelalte două partide din grupă Crișul Chișineu Criș a învins cu 39-35 la CSU de Vest Timișoara și are la rândul ei două victorii, iar CSU Reșița a câștigat la limită pe teren propriu, 21-20 cu CSU Oradea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE