Home / Slider / Baschetul cu CSM, eșaloane și perspective diferite

Baschetul cu CSM, eșaloane și perspective diferite

Distribuie

De marți până joi se dispută în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș Memorialul „Takács Károly” la baschet. Este o ediție „specială” luând în considerare faptul că întrecerile se dispută atât la feminin, cât și la masculin, cu echipele târgumureșene sub culorile aceluiași club: Clubul Sportiv Municipal.

În întrecera feminină, alături de CSM Târgu-Mureș participă formațiile CSU Olimpia Brașov, care evoluează acum în primul eșalon sub denumirea de Țara Bârsei și Universitatea Cluj, de asemenea din primul eșalon valoric. Disputa dintre echipe din eșaloane diferite s-a resimțit din plin. Deși brașovencele au folosit un lot mai redus numeric cu mureșencele, au câștigat în primul meci al turneului trei din cele patru sferturi și au apăsat pe accelerație de câte ori a fost nevoie, reușind de fiecare dată să se distanțeze pe tabelă. În echipa gazdă antrenorul Ionel Brustur a avut și o jucătoare străină, oarecum susprinzătoare: americanca Angel Robinson, cea care a fost mereu printre principalele artizane și marcatoare a echipei în sezonul trecut cu BC Sirius. Ea a fost și de această dată principala realizatoare a formației sale, cu 18 puncte, urmată de Cristina Badi, cu 17, Bianca Voica 13, Mészáros Kata 10, Mihaela Maxim 6, Ignat Kelemen 4, Andreea Feiseș și Antonia Radu câte 2. Rezultatul final al partidei a fost 72-97, pe sferturi 16-26, 18-31, 24-20, 14-20. De la brașovence cele mai multe puncte le-au înscris Tianna Tarter, cu 27 puncte, Biljana Pesovic, cu 25, Alina Podar 16 și Carla Bertee 14. Cele două prim-divizionare urmau să se întâlnească miercuri, iar joi, de la ora 16.00 mureșencele întâlnesc echipa clujeană.

Între cele două partide a CSM-ului târgumureșean a avut loc prezentarea celor două loturi a noului club, după care s-a disputat întâlnirea băieților cu CSM Mediaș. Dacă la echipa fetelor, care vor activa în eșalonul secund (altul nu mai este la nivel de senioare), revenirea americancei Robinson este o surpriză, în echipa antrenată de George Trif și directorul secției de baschet Szaszgaspar Barnabas, vicepreședinte al clubului, alături de muntenegreanul Goran Martinic a revenit și letonul Ernests Kalve. Echipa are și un al treilea străin, americanul Dominic Crawford, va porni din eșalonul valoric 3, dar sistemul de disputare oferă șanse fiecărei echipe de a ajunge în fazele finale ale întrecerii. La medieșeni, care pornesc din eșalonul B se află de asemenea în lot jucători binecunoscuți în baschetul masculin, în frunte cu foștii internaționali Titus Nicoară și Dragoș Andrei, care a evoluat și la BC Mureș, la fel ca și Cornel Cioacătă. Jocul a fost unul specific unui turneu amical, în care embele echipe și-au exersat scheme de joc și formule de echipă. Mai puțin important rezultatul, jocul a avut obișnuitele fluctuații, cu avantaje de peste 20 de puncte ale mureșenilor și reveniri ale oaspeților Scorul partidei a fost 97-81 în favoarea mureșenilor, pesferuri 26-16, 21-22, 26-22, 24-21. Cu 20 de puncte înscrise, 9 recuperări și 4 assisturi Sánta Szabolcs a fost principalul marcator, urmat de Goran Martinic 20 p (4 rec, 6 ass), Ernests Kalve 17 p (4 rec, 4 ass), Engi-Rosenfeld Dávid 16 p (2 rec, 5 ass), Bölöni Tamás 10 p, Alin Borșa 9 p (8 rec, 3 ass), Kilyén Örs 3 p (2 ass) și Dominic Crawford 2 p. La mureșeni a mai jucat Daniel Ștețca.

Pentru CSM Mediaș Andrija Simovic a înscris 23 puncte, Dragoș Andrei 12, iar Titus Nicoară 11.

CSM Târgu-Mureș mai întâlnește în cadrul acestui turneu formația CSM Miercurea Ciuc, iar campionatul va debuta în 6 octombrie, mureșenii urmând să întâlnească în prima etapă, pe teren propriu, Phoenix Galați.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.