Home / Administratie / Proiectul regulamentului parcărilor de domiciliu, amânat

Proiectul regulamentului parcărilor de domiciliu, amânat

Distribuie

Aleşii locali ai municipiului Târgu-Mureş au decis joi, 20 septembrie, într-o şedinţă ordinară de lucru, amânarea proiectului de hotărâre care viza instituirea unor norme cu privire la utilizările parcărilor de domiciliu din municipiul Târgu-Mureş.

Dezbateri finalizate cu amânare

Concret, proiectul propunea instituirea unui regulament care să gestioneze mai eficient, în folosul locatarilor deţinători de autoturisme, locurile de parcare situate între blocurile de locuinţe. Totodată, regulamentul aflat în anexa proiectului prevedea şi „interzicerea parcării autoturismelor înregistrate pe societăţi comerciale în spaţiile de parcare de domiciliu, situate între blocurile de locuinţă din municipiul Târgu-Mureş”, demers care a ridicat semne de întrebare în privinţa modului în care va fi pus în aplicare de către Poliţia Locală.

După alocuţiunile consilierilor locali Vajda György (UDMR), Mozes Levente-Sándor (UDMR), Călin Moldovan (PNL) şi Radu Bălaş (POL), care fie şi-au exprimat opinia, fie au înaintat diverse amendamente, viceprimarul social-democrat Sergiu Papuc a propus amânarea proiectului care, curios, a fost dezbătut de două ori în comisiile de specialitate ale Consiliului Local Târgu-Mureş, fără ca vreun consilier local să realizeze că regulamentul propus creează confuzie.

„Prea multe amendamente. Eu zic că ar trebui să îl amânăm, pentru că nu mai avem nicio logică deja. Deja vorbim de dimensiuni de maşini, atunci trebuie să vorbeşti şi de categorii. Domnul Mozeş are dreptate, pentru că e mult mai bine să definim ce înseamnă autoturism, şi nu e totuna Logan cu Volkswagen Drafter. Poate mai înţelept ar fă să strângem toate amendamentele care s-au propus astăzi şi mă angajez că voi face o formă clară, împreună cu domnul Damschin şi cu domnul Florin, care să fie aceptată, toate aceste amendamente să le corelăm şi iasă un proiect în regulă. Altfel, cred că ne vom trezi cu un proiect care nu va putea fi pus în executare şi va fi pe de o parte discriminatoriu şi pe de altă parte poate şi inept”, a afirmat viceprimarul Sergiu Papuc, a cărei propunere a fost votată cu unanimitate de voturi, 18.

Alex TOTH

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.