Home / Cultură / Teatrul Național Târgu-Mureș, din nou la Reuniunea Teatrelor Naționale, Chișinău 2018

Teatrul Național Târgu-Mureș, din nou la Reuniunea Teatrelor Naționale, Chișinău 2018

Teatrul Național Târgu Mureș va participa în aceste zile cu ambele companii la cea de-a IV-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești la Chișinău, care se va desfășoară în perioada 19-30 septembrie și unde vor fi prezente douăsprezece teatre din Republica Moldova și România.

Această ediție va avea loc în cadrul celei de-a 97-a stagiuni a Teatrului Național „Mihai Eminescu” de la Chișinău, este dedicată Centenarului Marii Uniri și e axată prioritar pe lucrări din dramaturgia românească. Evenimentul este organizat de Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Ministerului Culturii și Identității Naționale al României și Institutului Cultural Român.

Imagine din „Tatăl meu, preotul” (Foto: Cristina Gânj)
Imagine din „Steaua fără nume”
Imagine din „Pasărea retro…” (Foto: Rab Zoltán)

Conform unui comunicat emis de către Biroul de P.R. al Teatrului Național Târgu Mureș, Compania „Liviu Rebreanu” va participa cu spectacolul „Tatăl meu, preotul” de Gabriel Sandu, regia Leta Popescu (luni, 24 septembrie, ora 17:00, la Teatrul Mihai Eminescu Chișinău, Sala Mică) și spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, regia Erwin Șimșensohn (marți, 25 septembrie, ora 19:00, la Teatrul „Mihai Eminescu” Chișinău, Sala Mare). Compania „Tompa Miklós” va juca spectacolul lui Radu Afrim: „Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte”, luni 24 septembrie, de la ora 19:00, la Teatrul „Mihai Eminescu” Chișinău, Sala Mare.

(A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Concurs de filme de scurt metraj cu tematica anticorupție

Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale Anticorupție a transmis luni, 19 …